Ruşii consumă meldonium pe pâine. O întreagă echipă naţională, prinsă cu musca pe căciulă înainte de Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii au tradiţie la hochei
Ruşii au tradiţie la hochei

Maria Şarapova a declanşat nebunia din jurul dopajului, după ce a fost depistată pozitiv, la un test efectuat la Australian Open.

Sportiva a precizat că substanţa cu care a fost găsită dopată este meldonium şi este conţinută de un medicament, mildronat, pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi. Totuşi, este mai mult decât evident faptul că tenismena rusă se dopa conştient, având în vedere că mulţi alţi sportivi ruşi au fost depistaţi pozitiv în acest an, de când substanţa în cauză a devenit interzisă.
După cazul Şarapova o mulţime de alţi sportivi ruşi au fost suspendaţi pentru consumul de meldonium.

 
Ultimul caz strigător la cer s-a petrecut la hochei. Federaţia Rusă de Hochei pe gheaţă a schimbat aproape toţi jucătorii din naţionala Under-18, cu o zi înainte de plecarea la Campionatul Mondial din Statele Unite, fără nicio explicaţie, presa rusă notând că ar putea fi vorba de dopaj cu meldonium.  Antrenorul şi mai mulţi jucători din lot au fost înlocuiţi cu un grup de hocheişti şi tehnicieni de la reprezentativa Under-17, fără ca federaţia rusă să dea vreo explicaţie. De asemenea, profilurile jucătorilor au fost şterse de pe site-ul federaţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite