Sportivii care merg la J.O. de la Tokyo, îndrumaţi să nu folosească cele 160.000 de prezervative, ci să le ia acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo au pregătit, ca de obicei, mai mult de 160.000 de prezervative gratuite ce vor fi disponibile în satul olimpic în timpul evenimentelor sportive. Aceasta ar înseamna 14 prezervative la fiecare din cei 11.000 de participanţi, potrivit Insider. Dar Comitetul Olimpic le cere sportivilor care merg la J.O. de la Tokyo să nu folosească cele 160.000 de prezervative, ci să le ia acasă.

Comitetul Olimpic Internaţional a pregătit un stoc de 160.000 de prezervative pentru următoarele jocuri olimpice de la Tokyo. Însă acum Comitetul îndeamnă sportivii să nu folosească prezervative în Japonia. În schimb, organismul sportiv internaţional spune că sportivii trebuie să păstreze distanţa socială şi să evite îmbrăţişările şi atingerile cu mâna.

Aceste pregătiri au fost făcute înainte de pandemie. Acum, organizatorii le cer sportivilor să evite să se atingă între ei, spunând că prezervativele gratuite sunt parte a unei campanii globale de sănătate.

"Cadoul", doar pentru conştientizare

Marţi, Comitetul de Organizare a Olimpiadei de la Tokyo a transmis că speră ca prezervativele să “ajute la conştientizare”. "Intenţia şi scopul nostru nu este ca sportivii să folosească prezervativele în Satul Olimpic, ci să contribuim la conştientizare, aceştia putând să le ia înapoi în ţările lor”, a scris comitetul într-un comunicat.

Un ghid controversat, de 33 de pagini 

Jocurile olimpice au atras critici la începutul lunii februarie când a anunţat programul său cu prezervative şi a publicat în acelaşi timp un ghid de 33 de pagini care ar trebui să încurajeze atleţii la minime interacţiuni fizice. 

De fapt, ghidul nu menţionează deloc actul sexual, însă oferă destule sfaturi privind distanţarea socială. 

De asemenea, recomandă sportivilor ca atunci când se susţin reciproc să “aplaude, nu să cânte sau să scandeze”.

Un obicei... străvechi la JO

Obiceiul de a împărţi prezervative la jocurile olimpice a început în 1988, cu scopul de a promova sexul în siguranţă şi prevenţia faţă de HIV.

Deşi 160.000 de prezervative pregătite la Tokyo par a fi multe, nu se compară cu numărul cumulat la Rio De Janeiro. Brazilienii aveau disponibile 450.000 de prezervative, din care 42 ar fi fost împărţite la fiecare persoană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite