Sperietoare pentru Răzvan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu a anunţat că are înlocuitori pentru Lucescu jr: Sabău, Olăroiu, Munteanu sau Petrescu. Pentru prima oară, preşedintele FRF a admis că ia în calcul schimbarea lui Răzvan Lucescu de la cârma primei reprezentative.

La 26 martie, România va întâlni Bosnia în deplasare, într-un meci din cadrul Grupei D a preliminariilor pentru Euro 2012. Un eşec ar însemna reducerea spre zero a şanselor noastre de a ne califica la turneul final din Ucraina şi Polonia.

De altfel, Lucescu junior şi stafful său au calculat că tricolorii au nevoie de patru puncte din „dubla" cu Bosnia pentru a mai putea spera la Euro 2012. Un eşec la Sarajevo ar fi sinonim cu ratarea calificării şi, implicit, înlocuirea lui Răzvan Lucescu de la cârma echipei naţionale. Cum înaintea partidei cu Franţa oficialii FRF vorbeau de o prelungire a contractului selecţionerului, între timp s-a dovedit că aceasta a fost doar o strategie pentru a linişti apele în sânul echipei naţionale.

Cert este că Mircea Sandu a vorbit pentru prima dată de variantele pe care le are pentru schimbarea lui Răzvan Lucescu. „Când nu va mai fi Răzvan, sunt şi alţi tineri antrenori care ar putea să vină la naţională. Un Sabău, Dorinel Munteanu, Olăroiu, Dan Petrescu, deci am avea de unde...", a spus preşedintele FRF, pentru Pro TV.

Piţi sare din schemă

Mircea Sandu are de gând să meargă tot pe mâna unui tehnician tânăr, iar fostul selecţioner Victor Piţurcă e tăiat de pe lista „Naşului". Nici Piţi nu crede că va mai pregăti curând naţionala. „Nu cred în revenirea mea la naţională. Dacă o fi să mai antrenez România, poate că o să se întâmple după opt ani, la fel ca prima oară", a spus Piţi, rămas fără angajament după despărţirea de Craiova.

"Ar fi o onoare pentru mine să antrenez echipa naţională. Deocamdată, nu se pune problema."
Dan Petrescu
antrenor Kuban Krasnodar

Cine l-ar putea schimba pe Răzvan

Dorinel Munteanu

43 de ani

-Antrenează Oţelul, fiind pe primul Loc în Liga I.
-A ajuns în finala Cupei Intertoto cu CFR Cluj.

Dan Petrescu

43 de ani

-Antrenează Kuban Krasnodar, pe care a promovat-o în prima ligă rusă.
-A câştigat campionatul cu Unirea Urziceni, cu care a strâns opt puncte în Liga Campionilor.

Cosmin Olăroiu

42 de ani

-Nu are angajament momentan.
-A câştigat campionatul cu Steaua, cu care a strâns cinci puncte în Liga Campionilor, a câştigat titlul şi două cupe cu Al-Hilal şi o cupă cu Al-Sadd

Ioan - Ovidiu Sabău

43 de ani

-Antrenează pe FCM Târgu-Mureş, ocupând locul 13 la finalul turului.
-Cu FC Timişoara a eliminat Şahtiorul din Liga Campionilor.

Ioan Sabău: „Aş merge pe mâna tinerilor"

„Adevărul": Mircea Sandu a spus că poţi fi unul dintre succesorii lui Răzvan. Te-ar interesa?

Ioan Sabău: M-ar tenta naţionala, cum să nu? Dar în momentul în care iei naţionala sunt pretenţii mari, obligaţii să faci performanţă. Nu
ne-am calificat în ultima vreme, iar lumea nu acceptă lucrurile astea.

Te asemeni oarecum cu Răzvan ca antrenor?

Răzvan e un tip realist, care caută soluţii. El a fost însă portar, vede lucrurile într-un fel, personalitatea şi caracterul lui sunt diferite faţă de ale mele. Eu văd jocul total diferit, am fost mijlocaş, am jucat în Italia, am văzut ce se întâmplă, depinde foarte mult postul pe care ai jucat fotbal. Cum ai fost ca jucător, aşa eşti şi ca antrenor.

Ce-ai face dacă ai veni la naţională?

Aş merge pe mâna tinerilor. I-aş păstra pe Chivu care e fotbalist, n-ai ce zice, şi pe cei care sunt un model pentru ceilalţi, gen Rădoi, Raţ... Şi în rest numai cu tineri, care au foame şi dorinţă de performanţă.

L-ai mai chema pe Mutu la lot?

Ca valoare, da. Dar nu ştiu cum gândeşte, ce are în cap. Ca fotbalist, e fotbalist şi ar fi bine să se întoarcă dacă nu mi-ar strica atmosfera din echipă şi dacă nu-i afectează pe ceilalţi. Nu pot să tolerez să pleci noaptea, cum a făcut-o el. N-aş vedea un jucător care să vină la naţională şi cu două-trei zile înainte de meci să apară pe prima pagină a tuturor ziarelor, ar crea o preocupare pentru antrenor în plus şi n-ar fi bine pentru nimeni.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite