Speranţe „duble“ în Tecău şi Ungur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungur şi Tecău au fost în acelaşi lot la Cupa Davis, dar n-au format echipă de dublu
Ungur şi Tecău au fost în acelaşi lot la Cupa Davis, dar n-au format echipă de dublu

Triplu finalist la Wimbledon, alături de Robert Lindstedt, constănţeanul Horia Tecău crede că el şi Adrian Ungur pot să-şi surprindă adversarii, chiar dacă cei doi n-au mai jucat împreună de la juniori.

În absenţa Monicăi Niculescu, accidentată (s-a ales cu o fractură la mână în timpul unui meci de dublu, la Wimbledon), România va avea cinci jucători de tenis pe tabloul turneului olimpic: Irina Begu, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Adrian Ungur şi Horia Tecău.

Adrian Ungur, cel care i-a luat la Roland Garros un set lui Roger Federer,  a primit un wild card pentru a juca la simplu, în aceeaşi situaţie fiind şi la dublu, unde va face pereche cu Horia Tecău. Toate fetele sunt pe tabloul de simplu, dar Halep şi Cîrstea s-au înscris şi la dublu, iar Tecău şi Begu aşteaptă încă confirmarea participării la dublu mixt.

Şansele la medalii există, dar cele mai îndreptăţite sunt legate de probele de dublu. Tecău a dovedit în turneele de Mare Şlem că este un specialist al acestora, el disputând trei finale pe iarba londoneză alături de suedezul Robert Lindstedt şi câştigând la Australian Open, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands, chiar la începutul acestui an. Interesant este că Tecău ar putea evolua împotriva coechipierului său tradiţional Robert Lindstedt, care participă la Londra alături de compatriotul său Brunstorm.

La Londra, Horia se va afla şi într-o ipostază deosebită, el urmând a purta drapelul României la Ceremonia de Deschidere de vineri seara. „ Voi încerca să mă bucur de fiecare clipă pentru că o asemenea experienţă o trăieşti o dată în viaţă", ne-a mărturisit campionul de astăzi al tenisului de la noi.

S-au antrenat împreună doar la Londra

Tecău nu vrea însă să se limiteze la defilarea din 27 iulie. „La dublu masculin vor fi perechile pe care deja le cunosc din circuit, dar şi altele formate  ad-hoc pentru această întrecere. Vor fi jucători valoroşi de simplu care participă aici şi la dublu. Tsonga şi Llodra, de pildă. Sunt câteva echipe puternice pe care nu le vedem în circuit, poate doar în Cupa Davis. Eu şi cu Adrian Ungur vom forma tot o echipă inedită, despre care nu se ştiu foarte multe. Sper să ne folosim de acest aspect".

Tecău şi Ungur au mai jucat împreună, însă în perioada junioratului. „S-a întâmplat acum foarte mulţi ani. Am mai jucat înaintea meciurilor de Cupa Davis. Adrian nu e străin de jocul de dublu, participă şi el la turnee. Va conta strategia pe care o vom alege, cum ne vom folosi de armele noastre. Va fi ceva diferit de jocul pe care îl fac cu Robert. Trebuie să mă adaptez la Adrian şi el la mine."

Cei doi n-au reuşit să se antreneze împreună înaintea plecării la Londra. Au făcut-o abia aici, pe iarba londoneză. „Am aflat foarte târziu că voi juca alături de el. Noi aveam program diferit. Eu am jucat la Wimbledon alături de Robert. Apoi am câştigat turneul lui, de acasă, de la Bastad. Adrian a jucat şi el dublu, cât a putut, în ultima vreme. Sperăm să compensăm în aceste ultime zile care ne-au rămas".

"Va fi ceva deosebit să port drapelul ţării mele. Un moment emoţionant pentru mine, pentru cei care m-au crescut, pentru antrenorii şi apropiaţii mei."
Horia Tecău tenismen

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite