Spectacolul s-a mutat în Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii din Miami fac spectacol la fiecare meci
Jucătorii din Miami fac spectacol la fiecare meci

După un debut de sezon ezitant, trioul de superstaruri de la Miami Heat joacă la randament maxim şi echipa are 12 victorii consecutive. Dwyane Wade, LeBron James şi Chris Bosh au marcat împreună 156 dintre cele 208 puncte pe care Heat le-au înregistrat în ultimele două meciuri.

Singura echipă din NBA care adună în lot trei medaliați cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing trece printr-o perioadă extrem de fastă. Dornici să închidă gura criticilor, Dwyane Wade, LeBron James și Chris Bosh, alături de coechipierii lor, au jucat la parametri maximi.

Cele 12 succese consecutive, cea mai lungă serie activă din NBA, alături de cea a marii rivale Boston Celtics, au consolidat locul doi în Conferința de Est pentru Miami. Cei de la Heat se află la doar două succese de recordul de victorii consecutive stabilit în sezonul 2004-2005 și nimeni nu se mai gândește acum la seria neagră de patru înfrângeri în cinci meciuri de acum câteva săptămâni.

Găselnița tactică a lui Spoelstra
Tânărul antrenor Eric Spoelstra a trecut prin momente dificile în relația cu cele trei superstaruri. Tensiunile, care au refulat la unul dintre meciuri, când LeBron James s-a ciocnit "accidental" de antrenorul său atunci când se îndrepta spre bancă pentru un time-out, au rămas în urmă. Deși așteptările au fost mari la începutul sezonului, senzația de constrângere în ceea ce privește gestionarea mingii de către Wade și James, evidentă în primele meciuri, a dispărut și ea.

Găselnița lui Spoelstra a fost simplă. Dacă Wade recuperează o minge în defensivă, atunci are libertatea să facă ce vrea cu ea în atac. La fel, dacă LeBron reușește o fază bună de apărare, poate iniția acțiunea pe care o dorește la celălalt capăt al terenului. Cu Bosh în rol de liant între cei doi, având mult mai puține pretenții la minge, trio-ul a găsit se pare calea către succes. Cele 72 de puncte marcate în ultimul meci cu Wizards, dintre cele 95 ale echipei, sau cele 84 marcate la Madison Square Garden, din 113 sunt tot atâtea argumente pentru succesul celor de la Heat.

Rivalii de la Orlando, mutare bombă
Orlando Magic, marea rivală din Florida a celor de la Miami Heat, a realizat o mutare bombă prin care au restructurat lotul. S-au despărțit de două superstaruri care au contribuit din plin la succesele din ultimii ani, Vince Carter și Rashard Lewis, primul plecând la Phoenix Suns, al doilea la Washington Wizards. Achizițiile sunt la fel de sonore. Starul Gilbert Arenas a venit din Capitală pentru a întări backcourt-ul în timp ce Hedo Turkoglu (care revine la fosta sa echipă) și Jason Richardson au sosit din Arizona, acolo unde, pe lângă Lewis, au mai plecat pivotal Marcin Gortat și extrema Mickael Pietrus.


Lupta pentru playoff în NBA:

Conferința de Est:
1. Boston Celtics 21-4
2. Miami Heat 21-8
3. Chicago Bulls 16-9
4. Orlando Magic 16-10
5. Atlanta Hawks 17-11
6. NY Knicks 16-12
7. Indiana Pacers 12-13
8. Philadelphia 76-ers 11-16

Conferința de Vest
1. San Antonio Spurs 23-3
2. Dallas Mavericks 21-5
3. LA Lakers 20-7
4. Oklahoma City 19-8
5. Utah Jazz 19-9
6. New Orleans Hornets 16-10
7. Denver Nuggets 16-10
8. Portland Trail Blazers 14-14

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite