Spectacol! 60.000 de lituanieni au bătut mingea de baschet concomitent

Spectacol! 60.000 de lituanieni au bătut mingea de baschet concomitent

Lituanienii au făcut spectacol înainte de Eurobasket 2011

Aproximativ 60.000 de lituanieni au ieşit, luni seară, pe străzi şi au driblat cu mingea de baschet cu ocazia începerii, în această săptămână, a celei de-a 37-a ediţii a Campionatului European.

Pasionaţii de baschet, majoritatea îmbrăcaţi în verde (culoarea naţionalei lituaniene), au invadat străzile celor şase oraşe care găzduiesc turneul, pentru a depăşi recordul Guiness de 7.556 de persoane care driblează în acelaşi timp, stabilit în 2010 în Palestina, la Rafah.

Conform autorităţilor, doar la Vilnius au fost 15.000 de oameni pe străzi.

"Am aşteptat acest festival 70 de ani. Baschetul a unit mereu Lituania şi continuă să inspire", a declarat preşedintele Lituaniei, Dalia Gribauskaite, la ceremonia de deschidere a Eurobasket.

Lituania a câştigat Campionatul European în 1939 la Kaunas, obţinând atunci dreptul de a găzdui ediţia următoare, ceea ce nu s-a mai întâmplat, din cauza celui de-al Doilea Război Mondial şi apoi a ocupaţiei sovietice. Lituanienii s-au mai impus la Campionatul European în 1937 şi 2003.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările