Spania, pe viaţă şi pe moarte. Ce schimbări ar putea să facă Del Bosque pentru meciul cu Chile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Del Bosque FOTO

Demolată de Olanda în primul meci (5-1), Spania e obligată să câştige partida cu Chile (azi, ora 22.00, TVR 1). Vicente del Bosque a anunţat că va face câteva schimbări, dar că nu va modifica stilul.

Spania e încă sub influenţa coşmarului trăit la Salvador, unde Olanda i-a aplicat cea mai dură înfrângere din ultimii 51 de ani. 

Presa şi fanii iberici au etichetat drept o „catastrofă“ eşecul dur în faţa Olandei (1-5), iar specialiştii au discutat despre finalul unei generaţii care a câştigat două campionate europene şi unul mondial, în ultimii şase ani. 

Lui Del Bosque îi revine dificila misiune de a renunţa de câţiva jucători alături de care a cunoscut gloria în ultimii ani, sau de a „muri“ pe mâna acestora. 

„Două-trei modificări în echipă“

Faţă de partida cu Olanda, presa spaniolă se aşteaptă la câteva modificări în echipa de start. Deşi Casillas, cu o gafă uriaşă şi o prestaţie ezitantă, în faţa lui Robben&Co. pare asigurat de post, după ce De Gea s-a accidentat la un antrenament. 

Pe site-urile publicaţiilor de sport din Spania, fanii i-au cerut pe teren pe Javi Martinez, Koke şi Pedro, în locurile lui Pique, Xavi şi Silva. 

„Vor fi două-trei modificări, dar nu ne vom schimba stilul. Avem 23 de jucători în lot, o să vedeţi mâine (n.r.- azi) cine va începe“, a anunţat Del Bosque, în conferinţa de presă. 

Nu e exclus să-l vedem şi pe Fabregas titular, în rol de „9“ fals, în locul atacantului de careu Diego Costa. În 2010, tot în grupe, Spania a câştigat disputa cu Chile, scor 2-1. 

Dacă Spania pierde, iar Olanda scoate cel puţin un punct cu Australia, echipa lui Del Bosque va călca pe urmele Braziliei (1966), Franţei (2002) şi Italiei (2010). Toate au câştigat Mondialul, apoi la turneul următor au fost eliminate în prima fază.

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondial

CM 2014. VIDEO Spania a murit, trăiască Olanda! Batavii au executat campioana mondială, scor 5-1!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite