Spania, lovitură grea înaintea meciului cu România: Ibericii şi-au pierdut antrenorul. Drama lui Luis Enrique

Spania, lovitură grea înaintea meciului cu România: Ibericii şi-au pierdut antrenorul. Drama lui Luis Enrique

Luis Enrique

Naţionala Spaniei a început să aibă, periodic, probleme în ceea ce priveşte postul de selecţioner. Înaintea debutului la Mondialul din 2018, a fost destituit Julen Lopetegui, iar acum a plecat Luis Enrique.

Dacă în cazul lui Lopetegui, şefii federaţiei au făcut o criză de nervi, în momentul în care au aflat de înţelegerea acestuia cu Real Madrid, în schimb, în cazul lui Luis Enrique, e vorba de o dramă familială.

Concret, fostul fotbalist a lipsit de pe banca Spaniei la ultimele trei partide oficiale, invocând probleme personale. Chiar şi fără Luis Enrique însă, ibericii au învins, pe rând, Malta (2-0), Insulele Feroe (4-1) şi Suedia (3-0). Totuşi, la următorul meci din preliminariile Euro 2020, cel cu România, la Bucureşti (5 septembrie), Spania va avea un nou selecţioner.

Asta deoarece, potrivit presei internaţionale, Luis Enrqiue şi-a anunţat demisia din funcţie. S-a zvonit că acesta are probleme de sănătate. Alţii au speculat că, de fapt, fiica lui Luis Enrqiue suferă de leucemie!

Noul selecţioner al Spaniei va fi Roberto Moreno. Acesta a fost secundul lui Luis Enrique şi a condus naţionala la ultimele trei victorii.

După patru etape din preliminariile Euro 2020, Spania conduce grupa F din care primele două clasate vor ajunge la turneul final:

1. Spania 12 puncte
2. România 7p
3. Suedia 7p
4. Norvegia 5p
5. Malta 3p
6. Insulele Feroe 0p 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: