Spania „fierbe“: Scandal de proporţii după o decizie scandaloasă în favoarea Realului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergio Ramos a fost implicat în ambele faze controversate de la meciul Bilbao - Real Madrid, scor 0-1
Sergio Ramos a fost implicat în ambele faze controversate de la meciul Bilbao - Real Madrid, scor 0-1

Real Madrid rămâne la patru puncte de Barcelona, cu patru etape înainte de final, şi are o mână pe titlu. Ultima victorie a „galacticilor“ a fost marcată însă de o greşeală scandaloasă de arbitraj, la care au închis ochii şi cei din camera VAR.

La capătul unui sezon în care n-au impresionat nici cei de la Real Madrid, nici cei de la Barcelona, foarte probabil, titlul va ajunge la echipa lui Zidane.

Din păcate, duelul celor două rivale „şchioape“ a fost influenţat şi de erorile de arbitraj, o situaţie de care, teoretic, credeam că am scăpat, odată cu apariţia arbitrajului video (VAR). Practica însă ne omoară şi aici, ceea ce s-a văzut şi în weekend! Atât Real, cât şi Barca s-au impus în runda cu numărul 34. Dacă victoria catalanilor a fost una clară, 4-1 în deplasare, cu Villarreal, în schimb, Real s-a mai chinuit o dată şi a înregistrat al treilea succes la rând, cu 1-0, în meciul cu Bilbao, din deplasare. Iar după fluierul de final, a izbucnit un scandal uriaş pe tema arbitrajului.

Concret, două faze aproape identice au fost judecate total diferit, în favoarea madrilenilor! Mai întâi, centralul Jose Gonzalez a acordat un 11 metri pentru Real, după ce Marcelo a fost călcat în careu de Dani Garcia. Arbitrul a consultat reluările prin VAR şi apoi a dictat penalty, iar Sergio Ramos a înscris pentru 1-0 (73).

Doar două minute mai târziu, practic, aceeaşi fază, însă în careul celălalt: de această dată, Sergio Ramos l-a călcat pe Raul Garcia, însă, spre stupoarea tuturor, nu s-a dat nimic, iar centralul Jose Gonzalez nici n-a cerut intervenţia arbitrajului video şi nici nu i s-a atras atenţia din camera VAR că e o fază care merită să fie analizată la reluare!

Ramos

Două faze aproape identice au fost judecate diferit: la cea din stânga s-a dat penalty, la cea din dreapta nu

Real a câştigat cu 1-0, iar de aici a pornit o cruciadă a ziarelor din Catalunya asupra formaţiei madrilene. „O altă ruşine!“, a titrat „Mundo Deportivo“ pe copertă, aluzie la faptul că, în acest sezon, Real a primit opt penalty-uri, prin intervenţia VAR, în timp ce acelaşi sistem de arbitraj video a dictat doar două lovituri de pedeapsă împotriva echipei lui Zidane! Prin comparaţie, Barcelona a primit şase penalty-uri, datorită arbitrajului video şi a fost sancţionată de şapte ori!

„Am văzut jocul de la Bilbao şi, deşi nu-mi place să o spun, am să repet că VAR-ul nu se foloseşte, aşa cum trebuie. De când sezonul s-a reluat după criza COVID-19, n-a fost aplicat în mod egal, asta s-a reflectat în rezultate şi pare că favorizează mereu aceeaşi echipă. Toţi am văzut mai multe imagini, iar fazele nu sunt tratate la fel“, a afirmat preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu.

Antrenorul catalanilor, Quique Setien, cel care, probabil, va plăti cu pierderea postului, dacă Barcelona va rata locul 1, a fost şi mai vehement: „Cu fiecare zi care trece am mai puţină încredere în VAR!“.

În schimb, tehnicianul Realului, Zinedine Zidane, a închis repede subiectul, când i s-a atras atenţia că formaţia sa a beneficiat de un ajutor evident, la Bilbao: „M-am săturat să mi se spună că am câştigat cu arbitrii. Nu accept asta. Respectaţi aceşti jucători, respectaţi Madridul“.

„Ambele faze au fost de penalty!“

Verdictul asupra celor două faze controversate de la meciul Bilbao - Real a fost dat de fostul arbitru, Iturralde González, după cum a scris gsp.ro. „Ambele faze au fost de penalty. VAR a apreciat că nu e intenţie la Ramos, dar asta nu contează. Nu se mai ţine cont de intenţie în fotbal. Într-o acţiune e duel pentru minge, în alta lipseşte mingea“, a afirmat Iturralde González.

La Liga, Top 5, etapa a 34-a

1. Real Madrid 77 de puncte

2. Barcelona 73p

3. Atl. Madrid 62p

4. Sevilla 57p*

5. Villarreal 54p

*A jucat un meci mai puţin

Cu cine mai au de jucat cele două rivale

Real Madrid

*Etapa a 35-a (acasă): Alaves

*Etapa a 36-a (deplasare): Granada

*Etapa a 37-a (acasă): Villarreal

*Etapa a 38-a (deplasare): Leganes

Barcelona

*Etapa a 35-a (acasă): Espanyol

*Etapa a 36-a (deplasare): Valladolid

*Etapa a 37-a (acasă): Osasuna

*Etapa a 38-a (deplasare): Alaves

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite