Spania, cea mai valoroasă echipă de la Mondiale. Topul celor mai scumpe naţionale participante la turneul final

Spania, cea mai valoroasă echipă de la Mondiale. Topul celor mai scumpe naţionale participante la turneul final

Campionii mondiali din 2010 alcătuiesc cea mai scumpă echipă de la Cupa Mondială

Campioana mondial en-titre, Spania, conduce detaşat în topul celor mai scumpe naţionale care vor participa la Cupa Mondială, competiţie care va debuta joi, la Sao Paolo cu partida Brazilia-Croaţia (ora 23, ora României).

Ştiri pe aceeaşi temă

Spania are cea mai mare cotă de piaţă dintre echipele participante la Cupa Mondială, conform unui studiu realizat de site-ul de specialitate transfermarkt.de, citat de Mediafax. Specialiştii germani estimează lotul spaniol la valoarea de 916 milioane de dolari, acesta fiind preţul cumulat al celor 23 de jucători iberici.

Pe locul secund în acest top se situează Germania, al cărui lot valorează 828 de milioane de dolari. Urmează în acest clasament Brazilia (689 de milioane de dolari), Franţa (607 milioane de dolari) şi Argentina (577 milioane de dolari).

Curiozităţile Cupei Mondiale din Brazilia  

Alte cifre statistice:

- valoarea celor 23 de jucători spanioli reprezintă 9,5% din valoarea totală a tuturor fotbaliştilor care vor juca la CM;

- cea mai ieftină naţională din Brazilia este Honduras, care reprezintă doar 0,32% din valoarea totală a tuturor fotbaliştilor;

- Messi este cel mai scump jucător de la Cupa Mondială - 177 milioane de dolari; pe locul secund în această ierarhie se află Cristiano Ronaldo - 147 milioane de dolari; Uruguayanul Cavani şi brazilianul Neymar se află pe locurile 3 şi 4 în topul celor mai valoroşi fotbalişti ce vor juca la turneul final din Brazilia.

CITIŢI ŞI:

Topul celor mai scumpe naţionale de la Cupa Mondială

VIDEO Genial! Ibrahimovic - vânzător, Neymar - frizer, Rooney - pescar. Asta e cea mai tare reclamă!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările