Spadasina Simona Gherman a câştigat aurul la Grand Prix-ul de la Doha, Qatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Gherman, componentă a lotului olimpic de spadă feminin, a urcat pe prima treaptă a podiumului la Grand Prix-ul de la Doha, Qatar, intrând în posesia medaliei de aur.

Dacă la handbal România s-a făcut de râs cu Norvegia la Campionatul European feminin, la scrimă sportivele noastre obţin medalii pe bandă rulantă la etapele de Cupă Mondială. Nicio etapă de Cupă Mondială fără o româncă pe podium, acesta pare să fie motto-ul acestui sezon de Cupă Mondială. După cele două medalii de argint cucerite de Ana Maria Brânză la Legnano şi Xuzhou, duminică, 7 decembrie, a fost rândul Simonei Gherman să urce pe podium, spadasina noastră reuşind să câştige aurul la Grand Prix-ul de la Doha, informează frscrimă.ro.

În drumul spre finală, Gherman a trecut de altă româncă, Ana Maria Brânză şi nu s-a mai oprit decât în finală, când s-a văzut cu aurul la gât. Românca a avut următorul parcurs pe tabloul principal de 64: tabloul de 64 – 13-9 cu Nathalie Moellhausen (Brazilia); tabloul de 32 – 9-8 cu  Irina Embrich (Estonia); tabloul de 16 – 15-8 cu  Amelie Awong (Franţa); sferturi de finală – 4-3 cu Ana Maria Brânză (România); semifinale – 15-8 cu Bianca Del Carretto (Italia); finală – 15-10 cu Erika Kirpu (Estonia).

Brânză a terminat concursul pe locul 5, ea având următorul parcurs: tabloul de 64 – 12-11 cu Julia Beljajeva (Estonia); tabloul de 32 – 10-3 cu Yixuan Xiang (China); tabloul de 16 – 15-7 cu Xu Anqi (China); sferturi de finală – 3-4 cu Simona Gherman.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite