Soţul româncei care a ajuns ministrul Sportului în Franţa, obligat să renunţe la funcţia pe care o ocupa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana Mărăcineanu, o româncă stabilită în Franţa din 1984, a fost numită de curând ministru al Sportului în această ţară.

Noua ei funcţie nu îi mai permite însă soţului Franck Ballanger să îşi mai facă meseria. El nu se va mai ocupa de sport la Radio France, din cauza conflictului de interese, a anunţat Agerpres.

Franck Ballanger este un jurnalist specializat în sport, dar numărul 2 din grupul public Figaro consideră că ar fi un conflict de interese să continue. "Nu mai acoperă sportul. E complicat pentru el să continue să acopere acest domeniu, deoarece ar fi un conflict de interese. Este un jurnalist eminent. Vom găsi împreună cu el cea mai bună soluţie pentru viitor'', a precizat şeful acestuia

Situaţia s-a înregistrat şi în trecut cu Anne Sinclair sau Beatrice Schoenberg, când soţii lor, Dominique Strauss-Kahn, respectiv Jean-Louis Borloo, au devenit miniştri. Cele două au fost obligate să părăsească posturile prestigioase pe care le ocupau la TF1 şi France 2.

Fosta înotătoare franceză de origine română Roxana Mărăcineanu a fost numită pe 4 septembrie în funcţia de ministru al Sporturilor în Franţa, înlocuind-o pe fosta campioană olimpică de scrimă Laura Flessel. Născută la 7 mai 1975 în România, Roxana Mărăcineanu este o fostă campioană mondială la 200 de metri spate, probă la care a fost şi vicecampioană olimpică în 2000, când aurul a fost cucerit de românca Diana Mocanu.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite