Sorana, al treilea titlu la dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea şi Anabel Medina Garrigues au câştigat finala turneului de la Estoril. Tenismena noastră  a ajuns şi până în semifinalele de simplu la turneul din Portugalia, fază pe care nu a mai atins-o din august anul trecut, la turneul de la Los Angeles.

După un început de sezon mai slab, când nu a trecut de turul al doilea la niciun turneu jucat, cea mai bine clasată româncă în ierarhia mondială, Sorana Cîrstea (20 de ani) începe să-şi intre în formă. Aflată la începutul sezonului de zgură, suprafaţa ei favorită, târgovişteanca a reuşit săptămâna trecută să ajungă până în semifinalele competiţiei de 220.000 de dolari de la Estoril, Portugalia, şi să-şi adjudece al treilea trofeu la dublu, din cariera sa.

Favorite principale ale tabloului de dublu din cadrul turneului, Sorana Cîrstea şi perechea sa, Anabel Medina Garrigues (Spania), au luat primul titlul WTA de dublu în aceasta formulă. Ele le-au învins în finală pe Vitalia Diatchenko (Rusia) şi Aurélie Védy (Franţa), cu scorul de 6-1, 7-5.

Disputarea finalei nu a fost lipsită de peripeţii. Din cauza ploii, partida a fost amânată mai multe ore. Văzând organizatorii condiţiile meteorologice neprielnice au decis totuşi să mute locaţia de disputare a finalei de la dublu la câţiva zeci de kilometri de Estoril, unde se afla o arenă acoperită. Astfel, cele patru fete, arbitrii şi tot stafful turneului au trebuit să meargă cu maşinile câteva minute bune.

Românca joacă astăzi la turneul de la madrid

„Sunt foarte fericită că am câştigat aici. Chiar dacă a plouat toată dimineaţa şi organizatorii au trebuit să schimbe locul de disputare a finalei, mă bucur că a ieşit bine. Vreau să-i mulţumesc Anabelei că a jucat cu mine. Eu zic că am făcut o echipă grozavă", a spus Sorana.

În timp ce românca a ajuns la titlul cu numărul trei, la dublu, după cele cucerite la Fes şi Luxemburg, ambele adjudecate în 2008, perechea sa, Anabel Medina Garrigues (28 de ani) e la cel de-al 14-lea, printre care două la Roland Garros. Pentru calificarea în penultimul act al competiţiei lusitane, Cîrstea a primit 130 de puncte şi 7.376 de euro, iar pentru titlul câştigat a împărţit cu Medina 7.955 de euro.

Imediat după premiere, Cîrstea şi Medina au fost duse la aeroport pentru a prinde zborul spre Madrid unde vor juca săptămâna aceasta la Mastersul lui Ion Ţiriac. În primul tur al competiţiei de 4,5 milioane de dolari, Sorana o va întâlni pe italianca Penetta, în timp ce la dublu va face pereche cu chinezoaica Peng.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite