Sorana, meci sufocant la Australian Open: Cîrstea a fost eliminată de un copil de 15 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine a ratat duelul dintre Sorana Cîrstea (74 WTA) şi Cori Gauff (67 WTA), în zorile zilei de miercuri, în turul II de la Australian Open, are ce regreta!

Primul set a fost pe muchie de cuţit! S-a mers pe serviciu în primele şase game-uri, după care, la 3-3, Cîrstea a izbutit singurul break, la zero, pe care l-a şi consolidat imediat pentru a se distanţa la 5-3. Apoi, pe serviciul americancei, „Sori“ s-a apropiat la două puncte de adjudecarea setului (30-15), însă, până la urmă, a reuşit acest lucru în game-ul al 10-lea, pe serviciul propriu, la a doua minge de set: 6-4.

Pe cât de strâns a fost acest prim act, pe atât de dezechilibrat a fost următorul! Gauff s-a dus repede la 3-0, oferindu-i Soranei doar şapte puncte! Şi, de aici, n-a mai fost loc de revenire pentru Cîrstea. Gauff s-a distanţat la 4-1 şi 5-2 şi a egalat situaţia după ce a luat setul cu 6-3.

Decisivul a fost o nebunie! 3-0 pentru „Sori“ într-un start furtunos în care Gauff a făcut doar două puncte! Americanca de 15 ani a arătat însă o maturitate incredibilă şi, în loc să se prăbuşească de tot, a izbutit o revenire de senzaţie: 3-3!

Sorana şi-a revenit din şoc în al 7-lea game, şi-a făcut serviciul şi, din nou, a trecut în frunte: 4-3. Au urmat alte două game-uri pe serviciu, aşa că, la 5-4 pentru Cîrstea, Gauff a servit pentru a rămâne în meci. Şi, din nou, puştoaica de 15 ani a jucat ca o sportivă de mare experienţă! Deşi Cîrstea a pus-o sub presiune şi a fost la două puncte de calificare (30-30), Gauff n-a tremurat şi a egalat: 5-5. Din păcate, până la urmă, cea care a cedat sub miza partidei a fost românca de 29 de ani. Gauff a realizat al 3-lea break al setului la 30 (6-5), după care şi-a făcut serviciul pentru o calificare impresionantă: 4-6, 6-3, 7-5 în două ore şi opt minute. La prima apariţie la Australian Open, Gauff e în turul III.

Pentru americanca de 15 ani urmează un duel cu campioana en-titre de la Australian Open, Naomi Osaka (4 WTA). Japoneza a avut până acum două meciuri fără probleme la Melbourne, 6-2, 6-4 cu Bouzkova (59 WTA) şi, astăzi, 6-2, 6-4 cu Zheng (42 WTA).

Pentru accederea în turul III, Gauff şi-a asigurat un cec de 123.000 de dolari americani.

De partea cealată, Cîrstea va încasa 87.500 de dolari americani, dar a ratat şansa de a-şi egala măcar cel mai bun rezultat la Melbourne, atingerea optimilor, în 2017.

CITEŞTE ŞI:

Australian Open, reperele zilei a doua: lacrimile Anisimovei, ameninţare pentru Wozniacki şi uimitorul „om-turn“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite