Sorana, încă o finală pierdută: Cîrstea cedează trofeul la Strasbourg, dar urcă în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Sorana Cîrstea (31 de ani) e, din păcate, specialista titlurilor ratate. După eşecul de sâmbătă, bilanţul ei negativ a ajuns la 2-4. Chiar şi aşa, ea se poate consola cu faptul că, per ansamblu, are un sezon destul de bun. Ceea ce se reflectă şi în clasamentul ei.

Sorana Cîrstea (61 WTA) va merge la Roland Garros, unde o va înfrunta pe Johanna Konta (20 WTA) în primul tur, cu rezultate dătătoare de speranţe, pe zgură, în 2021. 

După trofeul cucerit la Istanbul Cup, în luna aprilie, a venit acum finala de la Internationaux de Strasbourg. Rămâne însă regretul că „Sori“ a irosit şansa de a-şi trece în palmares al treilea trofeu WTA din carieră.

La Strasbourg, primul set a prins-o pe Sorana „anesteziată“. Pentru că, la un moment dat, tabela a arătat un incredibil 4-0 pentru Krejčíková. 

Ce-i drept, s-a ajuns aici după nişte game-uri în care, de fiecare dată, Cîrstea a ratat şanse importante de a inclina balanţa în favoarea ei. Aşa a fost în primul game (Sorana a avut minge de 1-0), dar şi în al patrulea game (Cîrstea a avut două mingi de 1-3). Abia la 4-0 pentru Krejčíková, „Sori“ a reuşit să-şi facă serviciul pentru a opri asaltul adversarei sale. 

La 5-2 pentru sportiva din Cehia s-a petrecut un moment mai rar întâlnit pe terenul de tenis. Krejčíková s-a plâns că are probleme cu lentilele de contact şi partida s-a întrerupt câteva minute. Ulterior, jocul s-a reluat, însă fără ca Barbora să-şi fi rezolvat problema. Iar acest disconfort pentru Krejčíková părea că va fi în favoarea lui Cîrstea. Pentru că, imediat, aceasta reuşit un break pentru a se apropia la 3-5. Din păcate, în game-ul imediat următor, românca şi-a pierdut serviciul din nou şi a cedat setul cu 3-6, după 54 de minute.

Actul secund a debutat cu alte două game-uri lungi, extrem de disputate. În primul, Sorana a revenit de la 15-40 pe serviciul lui Krejčíková şi, în sfârşit, a valorificat a treia minge de break, după ce adversara ei avusese patru mingi de 1-0. Din păcate, imediat, Krejčíková a izbutit rebreak-ul: 1-1. Şi următoarele două game-uri au fost tranşate de cehoaica de 25 de ani, care s-a distanţat la 3-1. S-a dovedit a fi un avans decisiv pentru Barbora, care, ulterior, a luat şi setul doi, scor 3-6.

Astfel, Krejčíková a cucerit primul ei titlu WTA la simplu şi, începând de luni, va urca până pe locul 33 WTA, cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.

Cîrstea a ratat şansa de a reveni în Top 50 - dacă ar fi luat trofeul, ar fi ajuns pe 49 WTA - însă, chiar şi aşa, va înregistra un salt spectaculos, de opt locuri, în următorul clasament mondial, unde va ajunge pe 53 WTA.

CITEŞTE ŞI:

Sorana, elegantă şi la înfrângere: Cîrstea, discurs superb. Imagini de la festivitatea de premiere VIDEO

20.161 de euro şi 280 de puncte WTA a primit Barbora Krejčíková pentru triumful de la Strasbourg. Sorana Cîrstea a fost recompensată cu 180 de puncte şi un cec în valoare de 11.290 de euro.  

Finalele WTA jucate de Sorana Cîrstea

*2021 (Strasbourg): 3-6, 3-6 cu Krejčíková

*2021 (Istanbul): 6-1, 7-6 cu Mertens

*2019 (Taşkent): 2-6, 6-4, 4-6 cu Van Uytvanck

*2013 (Rogers Cup, Toronto): 2-6, 0-6 cu S. Williams

*2008 (Taşkent): 2-6, 6-4, 7-6 cu Lisicki

*2007 (Budapesta): 7-6, 2-6, 2-6 cu Dulko

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite