Sorana Cîrstea, fără soluţii împotriva Emmei Răducanu, este eliminată în turul trei la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sorana

Ultima româncă rămasă în concurs pe tabloul de simplu de la All England Club a fost eliminată în minimum de seturi, 6-3, 7-5, de noua senzaţie a tenisului britanic, Emma Răducanu.

Sorana Cîrstea era pe val înaintea meciului de sâmbătă dupa amiaza de la Wimbledon. Românca trecuse în primul tur de britanica S. Murray, 6-3, 6-3, iar în cel secund de favorita 12, experimentata jucătoare din Belarus Viktoria Azarenaka, 7-6, 3-6, 6-4, după două meciuri excelente. 

Din păcate pentru jucătoarea noastră, în turul trei, a dat peste jucătoare britanică de origine română, Emma Răducanu, locul 338 WTA înainte de începerea turneului, care a făcut o nouă demostraţie de forţă. 

Ajunsă pe tabloul principal cu ajutorul unui wild card, Răducanu obţinuse două victorii entuziasmante, ambele în minimum de seturi. În runda inaugurală ea o învinsese pe Vitalia Diatchenko (150 WTA), scor 7-6, 6-0, pentru ca în turul secund să treacă de cehoaica Marketa Vondrousova (42 WTA), scor 6-2, 6-4. 

Sportiva de doar 18 ani,  care s-a născut în Canada, la Toronto, din tată român şi mamă chinezoaică, a început ezitant partida şi s-a văzut repede condusă cu 3-1. A fost momentul în care Emma s-a scuturat de emoţii, jocul ei s-a transformat radical, agresivitatea sporită dându-i mari bătăi de cap Soranei. După un prim break câştigat la avantaj, a urmat o serie incredibilă de alte 6 game-uri consecutive, în care britanica a mai pierdut doar 6 puncte, 6-3, 3-0 pentru Răducanu. 

În ciuda tribunelor ostile, meciul s-a jucat pe terenul numărul 1 din cadrul complexului, Sorana nu a renunţat la luptă şi a reuşit cumva să egaleze la 3. S-a mers cu serviului până la 6-5, game-ul de 4-4 al Soranei venind după un joc de 15 minute, în care s-a ajuns de nouă ori la 40-40 şi în care Răducanu a irosit cinci mingi de break. 

Cîrstea a servit pentru a rămâne în meci şi a fost nevoită să înfrunte trei mingi de meci neconsecutive. Prima a fost salvată cu ajutorul servciului, a doua de un retur puţin alături al Emmei, însă nu a mai putut face nimic la ultima şi românca trimiţând în fileu după un schimb de mingi care a ridicat tribunele în picioare.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite