Sorana Cîrstea s-a retras de supărare: căpitanul echipei de Fed Cup a dezvăluit, în premieră, ce s-a întâmplat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sorana

Sorana Cîrstea (85 WTA) n-a fost preţuită suficient, iar acest lucru reiese şi de o afirmaţie făcută acum de Florin Segărceanu.

Sorana Cîrstea a anunţat că nu va mai juca pentru echipa de Fed Cup, deşi, cu ea în lot, fetele au obţinut promovarea în Grupa Mondială I, în luna aprilie.

S-a speculat că relaţiile reci cu Simona Halep, dar şi faptul că în confruntarea cu Elveţia, Begu a fost preferată la simplu, în locul Soranei, au contribuit la decizia luată de Cîrstea. Acum, într-un interviu acordat pentru prosport.ro, căpitanul echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu, a comentat retragerea Soranei, precizând că plecarea ei „nu e o lovitură“.

Ce a spus Florin Segărceanu?

*Exagerăm puţin spunându-i o lovitură. Din punctul meu de vedere, a fost o surpriză, da. Sorana e o jucătoare care a ajutat foarte mult echipa de Fed Cup, a fost cea mai tânără componentă din istoria acestei echipe, acum e o jucătoare de mare experienţă şi, întotdeauna, ce mi-a plăcut la ea a fost faptul că, de-a lungul anilor, ea a ştiut să se motiveze foarte bine la aceste evenimente. 

*E o pierdere pentru echipă experienţa ei, faptul că e o jucătoare foarte bună la simplu şi ştie să se mobilizeze, dar, în final, e decizia ei. Nu ştiu care sunt motivele, probabil că şi vârsta, nu ştiu? Urmează o perioadă, probabil, solicitantă pentru ea. Clasamentul nu-i e, în momentul de faţă, foarte favorabil şi vrea să se concentreze mai mult pe cariera individuală.

*La meciul cu Elveţia, am preferat să folosim o anumită echipă şi anume folosirea Irinei Begu. E normal, e un sport individual, jucătoarele se confruntă zece luni pe an, unde iau decizii non-stop. Când ajung în echipă, situaţia e puţin mai delicată, pentru că trebuie să pui interesul echipei în faţă. Iar această decizie a avut o logică, eu i-am explicat-o personal. Ştiu că s-a supărat pe moment. Nu ştiu dacă acea întâlnire şi ce s-a întâmplat acolo a influenţat oarecum această retragere. Eu sper că nu şi, la fel, sper să aibă un sezon bun şi atunci se şi răzgândeşte în privinţa acestei retrageri.

*Eu o să mă văd cu toate jucătoarele în Australia. Ea e momentan plecată la un turneu. Când vine în ţară o să o întreb şi eu dacă există vreo cale de răzgândire şi, normal, din punctul meu de vedere, e o jucătoare folositoare echipei. Dacă depinde de mine, ceva ce pot să fac, am să încerc să o fac să rămână aproape de echipă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite