Sorana Cîrstea a câştigat şi merge mai departe. Azi joacă Ana Bogdan şi Irina Begu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Locul 27 WTA, Sorana Cîrstea a trecut în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o în prima manşă pe nemţoaica Tatjana Maria, locul 105 în lume.

Românca a pornit timorată primul set, fiind condusă încă de la început cu 3-0. Avea şi de ce! Jucătoarea din Germania a învins nume mari ale tenisului mondial, având foarte multe succese la jucătoarele aflate în top 10. Are palmares pozitiv cu Halep, a învins-o de două ori, în 2019 (pe zgură şi pe hard), pierzând o dată, în 2017 (pe zgură), a trecut de Naomi Osaka, Garbine Muguruza, Paula Badosa şi Petra Kvitova.

Dar Sorana şi-a revenit. Era şi normal, ştia că poate trece de adversara sa, o mai făcuse de două ori în trecut, o dată pe zgura verde de la Charleston, iar a doua oară pe hardul de la Limoges. A preluat iniţiativa şi a câştigat ambele seturi, 6-3, 6-3, urmând ca în turul următor să dea de Sloane Stephens, locul 64 WTA, care a depăşit-o pe Jule Niemeier, locul 102 WTA, cu 2-1 (5-7, 6-4, 6-2).

Calificarea în manşa a doua de la Roland Garros, Grand Slam-ul la care jucătoarea din Bucureşti are cel mai bun rezultat, un sfert de finală în 2009, i-a adus Soranei 86.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Halep, cu Schunk, nu cu Konjuh

Simona Halep trebuia să joace în primul tur la Roland Garros cu Ana Konjuh, dar jucătoarea croată s-a retras din cauza problemelor medicale, aşa că se va duela cu Nastsja Schunk, care a beneficiat de statutul de „lucky loser”. Fosta lideră mondială va juca mâine în runda inaugurală cu nemţoaica de pe locul 167 WTA, la fel ca şi Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu, orele urmând să fie stabilite azi. Azi vor intra pe teren Ana Bogdan (91 WTA), care de la ora 12.00 o va întâlni pe Victoria Azarenka (15 WTA), şi Irina Begu (62 WTA), care va juca de la 19.00 cu Jasmine Paolini (57 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite