Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu, triumf în finala turneului de dublu de la Lugano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Guliver - GettyImages
Foto Guliver - GettyImages

Perechea Sorana Cîrstea/Andreea Mitu, cap de serie numărul 3, a câştigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului de la Lugano, cu premii totale de 250.000 de dolari.

Cîrstea şi Mitu au învins în finală echipa Veronika Kudermetova/Galina Voskoboeva (Rusia/Kazahstan), cap de serie 1, scor 1-6, 6-2, 10-8. Meciul a durat 66 de minute.

Favoritele turneului au dominat primul set, pe care l-au şi câştigat în doar 23 de minute. Cîrstea şi Mitu au avut o evoluţie cu totul diferită în setul secund. Româncele au condus cu 4-0, adversarele au recuperat un break (4-2), dar Cîrstea şi Mitu şi-au adjudecat ultimele două ghemuri şi setul. În super tiebreak, perechea ruso-kazahă a condus cu 3-1 şi 6-3, dar au urmat şase puncte consecutive reuşite de românce, care au închis partida la atreia minge de meci.

Cîrstea şi Mitu au obţinut 12.300 de dolari şi 280 de puncte, iar învinsele 6.400 de dolari şi 180 de puncte.

Pentru ambele jucătoare a fost prima finală jucată în 2019 şi primul titlu obţinut împreună. De-a lungul carierei, Cîrstea a mai câştigat patru titluri WTA la dublu şi a mai jucat cinci finale, în timp ce Mitu are trei titluri şi o finală pierdută.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite