Sorana Cîrstea a cedat: S-a aflat motivul pentru care şi-a anunţat, brusc, retragerea de la echipa de Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o lungă perioadă în care s-a speculat pe seama problemelor existente între jucătoarele din echipa de Fed Cup, luni, a venit o veste neaşteptată.

Sorana Cîrstea (85 WTA) a anunţat că nu va mai evolua pentru echipa de Fed Cup, chiar dacă România a promovat în Grupa Mondială I şi, cel puţin la nivel declarativ, fetele şi-au propus chiar câştigarea trofeului.

Iniţial, s-a spus că forma sportivă slabă care a tras-o mult în jos în clasamentul mondial a făcut-o pe Sorana să ia o decizie drastică. Acum însă, postul Digi Sport a înaintat o variantă controversată despre care s-a scris în mai multe rânduri.

Concret, Simona Halep ar fi stat în spatele retragerii lui Cîrstea de la echipa de Fed Cup! Nu e niciun secret că cele două nu se înţeleg şi, într-un interviu acordat pentru „Click!“, Sorana a recunoscut acest lucru.

Apoi, în luna aprilie, când România a trecut de Elveţia şi a promovat în Grupa Mondială, Cîrstea s-a enervat de faptul că Florin Segărceanu a preferat să o folosească pe Irina Begu la simplu, deşi în acel moment, Sorana era mai bine clasată în ierarhia WTA. 

„Dacă mă băga la simplu, jucam simplu, m-a băgat la dublu, am jucat dublu, chiar dacă nu sunt jucătoare de dublu. A trebuit să bat din palme, am bătut din palme, când a fost nevoie. N-a fost niciun conflict. Căpitanul decide, atâta timp cât eu mi-am dat cuvântul să vin la această echipă, am venit şi m-am oferit pentru ceea ce a avut nevoie dânsul (n.r. – Florin Săgărceanu)“, a declarat Cîrstea la vremea respectivă.

Conştientă că Sorana s-a supărat pe ea, Halep a încercat, în zadar, să detensioneze atmosfera: „Nu eu am ales echipa. Să fie clar acest lucru! Chiar dacă aş putea să fac acest lucru, nu e genul meu. Sunt liderul echipei, dar niciodată n-am spus ce să facă celelalte fete. Domnul căpitan a ales echipa şi se pare că a ales-o foarte bine. El a venit cu aceste idei, noi doar le-am respectat şi ne-am făcut treaba pe teren“.

Acum, când a căzut până pe locul 85 în lume, Sorana (28 de ani) a ales să se dea la o parte pentru a nu avea, pe viitor, parte de astfel de conflicte şi pentru a se concentra asupra unei reveniri în clasamentul mondial.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite