Slavia Praga, adversara CFR-ului din play-off-ul Ligii Campionilor, este o echipă de speriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul hop al celor de CFR Cluj în drumul către grupele şi potul ce mare din Liga Campionilor este campioana Cehiei, Slavia Praga.

Gruparea din Praga a fost înfiinţată în anul 1892 şi are în palmares 5 titluri de campioană a Cehiei, 5 cupe ale Cehiei, la care se adaugă 14 trofee de campioană a Cehoslovaciei. Echipa evoluează pe un stadion de 21.000 de locuri şi îi are alături pe unii dntre cei mai fanatici suporteri din Cehia.

Slavia Praga, la care joacă şi doi români, Nicolae Stanciu şi Alexandru Baluţă, are un lot calculat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la o valoare de 43,85 de milioane de euro, aproape dublu fata de cel al CFR-ului. Stanciu, alături de Alex Kral, evaluaţi fiecare la 3.5 milioane de euro, nu sunt însă cei mai scumpi jucători ai cehilor, mijlocaşul ceh în vârstă de 24 de ani, Tomas Soucek, estimat la 7 milioane de euro, fiind liderul incontestabil la acest capitol. 

În sezonul trecut, Slavia Praga a reuşit un parcurs european care a atras atenţia microbiştilor. Gruparea a ajuns până în sferturile de finală ale Europa League, acolo unde a fost eliminată de Chelsea, echipă care avea să câştige trofeul. Cehii au terminat grupa pe locul secund, la un singur punct de Zenit, câştigătoarea unei grupe din care au mai făcut parte Bordeaux şi Copenhaga. Slavia, care a bifat eventul campionat-cupă anul trecut, a început foarte bine şi acest sezon, în care a adunat 5 victorii şi un rezultat de egalitate. S-a impus fără emoţii în Supercupa Cehiei, 3-0 contra formaţiei Trnava, în timp ce în campionat este lider cu 13 puncte din 15 posibile. Mai mult, în 6 partide oficiale, Slavia a înscris 11 goluri şi a încasat unul singur.

Mara: “Slavia e mai tare decât Celtic”

Directorul sportiv al CFR Cluj, Bogdan Mara crede că ardelenii au avut ghinion când sorţii le-au scos în cale pe campioana Cehiei şi consideră că Slavia este mai puternică decât Celtic. "Slavia Praga e mai tare decât Celtic, e o echipă mai grea decât Young Boys Berna. La ce bani a investit în ultima vreme şi la cum a arătat anul trecut în Europa League e o echipă de speriat," a spus Mara imediat după ce s-a aflat că Slavia ar putea ieşi în calea clujenilor.

Prima manşă din play-off se va juca în Gruia pe 20 august, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite