Siteul oficial al lui Dinamo: transferul lui Joao Alves şi Santana au căzut din cauza lui Marcel Popescu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Popescu
Marcel Popescu

Conducerea FC Dinamo a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că transferurile jucătorilor Anderson Santana şi Joao Alves de la Vitoria Guimaraes nu s-au mai perfectat din cauza impresarului Marcel Popescu şi a delegatului clubului portughez, Joaquin Silva, care ar fi solicitat anumite sume de bani.

"FC Dinamo anunţă că a renunţat la transferul jucătorului Joao Alves, de la Vitoria Guimaraes SC, din cauza agentului FIFA Marcel Popescu şi a aşa-zisului «delegat» al clubului portughez, Joaquin Silva. Negocierile cu jucătorul Joao Alves au fost condiţionate de achitarea anticipată a unor sume care presupuneau operaţiuni multiple de tip bancomat", a anunţat FC Dinamo.

FC Dinamo a prezentat şi evenimentele care au dus la alegerea jucătorilor Anderson Santana şi Joao Alves pentru eventuale transferuri. Astfel, după cedarea fundaşului stânga Zie Diabate la Dijon (Franţa), Liviu Ciobotariu s-a deplasat în Portugalia pentru a urmări evoluţiile mai multor jucători de la Vitoria Guimaraes.

După meciul câştigat de Guimaraes cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Coimbra, Ciobotariu a întocmit lista de priorităţi, pe primul loc aflându-se Anderson Santana (25 de ani, fundaş stânga), urmat de Joao Alves (31 de ani, mijlocaş central) şi Targino Tiago da Silva (25 de ani, atacant).

Dinamo ar fi vrut să-l ia împrumut pe Santana până la finalul sezonului, urmând ca la 30 iunie să aibă drept de achiziţionare a fundaşului.

"Spre surprinderea noastră, după deplasarea în Portugalia, agentul FIFA Marcel Popescu a avut o altă opţiune faţă de ordinea stabilită, respectiv Joao Alves în loc de Anderson Santana. Ţinând cont de perspectiva transferului brazilianului Anderson Santana, FC Dinamo a fost de acord să negocieze «la pachet» aducerea celor doi jucători de la clubul Vitoria Guimaraes", a adăugat FC Dinamo, pe site-ul oficial.

Potrivit FC Dinamo, după ce Marcel Popescu a venit în ţară împreună cu mijlocaşul Joao Alves şi cu "delegatul" clubului portughez, Joaquin Silva, condiţiile de transfer ale celor doi jucători s-ar fi modificat: "Cu alte cuvinte, condiţiile prestabilite au fost modificate brusc cu clauze extracontractuale la negocierile la care au participat, din partea clubului nostru, directorul general Marian Albu şi secretarul general Bogdan Bălănescu. Deşi acordul de transfer, semnat de Vitoria Guimaraes, nu prevedea nicio obligaţie de plată faţă de clubul portughez, negocierile cu jucătorul Joao Alves au fost condiţionate de achitarea anticipată a unor sume care presupuneau operaţiuni multiple de tip bancomat."

În încheiere, FC Dinamo precizează că transferul jucătorului Anderson Santana la Dinamo a fost condiţionat de transferul lui Joao Alves.

Impresarul Marcel Popescu a declarat, vineri seară, agenţiei MEDIAFAX, că mijlocaşul portughez Joao Artur Rosa Alves, de la Vitoria Guimaraes, nu s-a înţeles cu oficialii de la Dinamo în privinţa unui contract, subliniind că probabil va pica şi transferul lui Anderson Santana dos Santos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite