Sir Alex Ferguson, furios pe Tottenham. Tehnicianul scoţian ameninţă cu procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sir Alex Ferguson, supărat pe oficialii lui Tottenham. FOTO achievegood.com
Sir Alex Ferguson, supărat pe oficialii lui Tottenham. FOTO achievegood.com

Cu doar câteva luni înainte de data la care se presupune că se va retrage din cariera de antrenor, Sir Alex Ferguson s-a lansat într-un conflict cu oficialii lui Tottenham.

Tehnicianul lui Manchester United îi acuză pe cei de la Tottenham că au „furat“ un jucător format de echipa sa. Fotbalistul care a provocat tensiune în curtea lui United se numeşte Zeki Fryers, a făcut junioratul la „diavolii roşii“ şi a debutat pentru prima echipă sezonul trecut, când a jucat inclusiv împotriva Oţelului Galaţi, în Champions League.

Tottenham, tertipuri financiare pentru luarea jucătorului

În vara anului trecut, jucătorul de 20 de ani a fost în probe la Tottenham, care a decis să-l păstreze. Cele două echipe nu s-au înţeles în privinţa banilor, însă mutarea a putut fi realizată, întrucât era vorba de un jucător cu statut de junior. La scurt timp, Fryers a semnat cu Standard Liege, protejat de regulamentul FIFA, care permite jucătorilor sub vârsta de 21 de ani să se transfere la orice echipă. Gruparea belgiană a plătit 300.000 de euro lui United şi, în cele din urmă, jucătorul a ajuns la Tottenham.

Sir Alex Ferguson: „Categoric va urma un proces“

Sir Alex Ferguson pare de neclintit în iniţiativa sa de a da în judecată Tottenham „Au încercat să-l cumpere de la noi la finalul sezonului şi nu ne-am înţeles. Totuşi, l-au luat în probe cu echipa în Portugalia. Când s-au întors, ne-au spus că nu şi-l permit şi imediat după a semnat cu Standard Liege. Mi-am dat seama de atunci că va semna cu Tottenham în ianuarie. Cred că Premier League ar trebui să facă ceva şi să blocheze transferul până când analizează transferul. Sunt dezamăgit de Tottenham. Va urma un proces şi trebuie să se descopere ceva. Convorbiri telefonice, ceva. Este evident pentru mine ce s-a întâmplat“, a declarat tehnicianul scoţian pentru „The Sun“.

Mircea Rednic, prins la mijloc

Oficialii lui Tottenham au reacţionat, declarând că singurul motiv pentru care Fryers a ajuns la echipa lor este faptul că jucătorul nu intra în calculele lui Mircea Rednic, tehnicianul lui Standard Liege. Suma de transfer cerută este de trei milioane de euro, din care 5% trebuie să ajungă în conturile lui United. 

„Zeki era la finalul contractului în vară. Am vrut să îl aducem, dar nu ne-am înţeles cu United în privinţa banilor. Fotbalistul a decis să semneze cu Standard Liege, care le-a plătit despăgubiri lui United. Când Liege a schimbat antrenorul, Zeki nu a mai făcut parte din planurile lui Rendic. I s-a făcut dor de casă şi a vrut să revină în Anglia, agenţii lui ne-au contactat şi ne-au oferit o a doua şansă să-l cumpărăm“, a motivat purtătorul de cuvânt al lui Tottenham pentru acelaşi ziar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite