Singura cursă urbană din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă se dispută în acest weekend la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura cursă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă care se desfăşoară pe traseu integral urban va avea loc în acest weekend la Sinaia, în apropierea Muzeului Naţional Peleş, şi va beneficia de prezenţa celor mai în vogă piloţi ai sezonului.

Deja tradiţională, cu mai bine de 6 decenii de istorie în spate, etapa de la Sinaia are un traseu de concurs de 3 kilometri, pe drumul care urcă spre celebrele castele Peleş şi Pelişor. Reprezintă a cincea rundă a sezonului, precedentele fiind organizate la Râşnov, Cheile Grădiştei, Poiana Braşov şi Reşiţa.

Publicul prezent va avea ocazia să urmărească lupta pentru supremaţie în cele două divizii ale campionatului, din 2019, acesta fiind organizat după sistemul FIA. Revenit la începutul anului în competiţii, Lucien Hora, care pilotează un monopost Lola, este lider la categoria maşinilor de competiţie, acolo unde este urmat de Emil Nestor, care concurează pe un prototip Norma.

Nepotul marelui Marin Dumitrescu, Silviu Dumitrescu, şi Costi Stratnic, aflaţi la rândul lor în lupta pentru vârf, fac eforturi considerabile pentru a fi prezenţi la Sinaia după ce runda trecută, la Reşiţa, au fost implicaţi în accidente.

Şi liderul categoriei destinate maşinilor de producţie, Mihai Leu, va fi prezent la Sinaia cu un Ferrari 458 Challenge, iar o eventuală nouă victorie ar însemna un pas imens pentru asigurarea titlului de campion. În 2003, cel care devenea cu şase ani în urmă primul campion mondial de box al României, a cucerit şi titlul la raliuri, astfel că s-ar putea număra printre puţinii care cuceresc titlul naţional în ambele discipline ale automobilismului sportiv.

Organizatorii se aşteaptă la un nou număr impresionant pe lista de înscrieri după ce la ediţia precedentă au concurat un total de 88 de piloţi.

Etapa va beneficia inclusiv de două automobile electrice, modele Volkswagen Golf, ambele de la Kaufland E-Rally Team, unul înscris în concurs, pe care îl va pilota Sorin Ghişoi, iar cel de-al doilea va fi deschizător de drumuri, la volan urmând să se afle chiar primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea. Acesta are deja experienţă în automobilismul sportiv, în trecut participând activ în etapele organizate la Sinaia.

Sâmbătă, 20 iulie, vor avea loc manşele de recunoaşteri şi antrenamentele, iar duminică se vor desfăşura cele două manşe oficiale de concurs. Ediţia din 2018 a fost câştigată de Lucian Răduţ.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite