Simona Halep, campioana de la BRD Bucharest Open! Primele declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadia Comăneci a declarat că Halep merită nota 10 FOTO Eduard Enea
Nadia Comăneci a declarat că Halep merită nota 10 FOTO Eduard Enea

Simona Halep (3 WTA) este campioana primului turneu WTA organizat în România, după ce a învins-o pe italianca Roberta Vinci (24 WTA). Partida disputată, duminică, pe Arenele BNR a fost câştigată de româncă în două seturi, scor 6-1, 6-3.

Simona Halep a cucerit cel de-al optulea titlu din carieră, din postura de favorită a BRD Bucharest Open. Românca a avut nevoie de o oră şi opt minute pentru a se impune în două seturi, cu 6-1, 6-3. 
Ocupanta locului trei în ierarhia mondială a tenisului feminin a dominat întreaga partidă, a dictat ritmul jocului şi a câştigat, apărându-şi, astfel, punctele luate în 2013, la turneul din Budapesta, înlocuit anul acesta cu cel din România.

Simona Halep, modestă. Roberta Vinci, fair-play

După meci, Simona Halep a declarat: „Vreau să o felicit pe Roberta Vinci pentru turneul făcut şi îi urez mult succes pe viitor. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest turneu. A fost un turneu incredibil, primul în România. Am fost puţin obosită, dar vă mulţumesc că m-aţi susţinut. Mulţumesc familiei şi prietenilor care mă susţin şi care m-au ajutat şi m-au îndreptat spre acest sport. Mulţumesc stafului meu pentru munca depusă. Mulţumesc lui Wim Fissette pentru suport. Mulţumesc federaţiei pentru că a reuşit să facă acest turneu. Sper ca şi anul viitor să existe acest turneu şi să-l câştig din nou. Mulţumesc România, mulţumesc românilor“.

Finalista Roberta Vinci a fost fair-play: „Felicitări Simona! Ai jucat foarte bine astăzi. Mult succes în viitor. Mulţumesc sponsorilor, a fost un turneu incredibil. M-am simţit foarte bine aici la Bucureşti. Vreau să-i mulţumesc antrenorului meu şi publicului. Au fost mulţi oameni în tribune astăzi. Ne vedem anul viitor“. 

Cerută în căsătorie în timpul partidei

În timpul meciului a existat o sursă de amuzament, când un tânăr a strigat, în timpul celui de-al doilea set: „Simona, vrei să te măriţi cu mine?“. Momentul a trecut necomentat. După victoria Simonei, în timpul mulţumirilor pentru organizarea turneului, numele lui Victor Ponta a fost huiduit îndelung. Lucrurile s-au schimbat în cazul menţionării ministrului Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabó.
Partida a fost urmărită din tribune şi de fosta gimnasta Nadia Comăneci şi fostul sportiv Ilie Năstase. Turneul de la Bucureşti se alături titlurilor deţinute în palmares de Simona Halep, după Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013) şi Doha (2014).

DESFĂŞURAREA JOCULUI


Setul I 

  • Halep - Vinci: 6-1. Simona câştigă primul set, după aproximativ jumătate de oră de joc.
  • Halep - Vinci: 5-1. Românca e la un singur pas de câştigarea primului set.
  • Halep - Vinci: 4-1. Simona nu iartă nimic şi reuşeşte al doilea break. Roberta se consultă cu antrenorul ei pentru găsirea unei soluţii de revenire.
  • Halep - Vinci: 3-1. Roberta dă semne de nervozitate după punctele pierdute, Simona profită şi câştigă game-ul al patrulea.
  • Halep - Vinci: 2-1. Ieşire nervoasă pentru Simona, care aleargă după o minge, cea de-a doua, şi o trimite direct în fileu. Game-ul e luat de italiancă.
  • Halep - Vinci: 2-0. Încă două minute fructuoase pentru Simona, care ia fără probleme şi cel de-al doilea game.
  • Halep - Vinci: 1-0. Break pentru românca chiar în primul game, pe care îl câştigă. Pare concentrată şi determinată.

Finala începe cu Roberta Vinci la serviciu. Arena principală este plină.

Setul al II-lea

  • Halep - Vinci: 6-3. Simona câştigă setul decisiv!
  • Halep - Vinci: 5-3. Românca ratează o minge pe serviciul advers şi pierde game-ul.
  • Halep - Vinci: 5-2. Simona Halep ia cel de-al şaptelea game, după un serviciu as.
  • Halep - Vinci: 4-2. Simona se apropie de victorie, după un game lung.
  • Halep - Vinci. 3-2. Luptă strânsă în cel de-al cincilea game, câştigat de Simona, care e pentru prima dată în avantaj în acest set.
  • Halep - Vinci: 2-2. Lupta pentru cel de-al doilea set se relansează.
  • Halep - Vinci: 1-2. Simona reuşeşte să întrerupa succesele adversarei şi câştigă primul său game în acest set.
  • Halep - Vinci: 0-2. Românca ratează un break şi italianca reuşeşte să schimbe ritmul partidei.
  • Halep - Vinci: 0-1. Setul acesta începe cu Halep la serviciu, dar adversara ei reuşeşte primul său break.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite