Simona Halep vs. foştii săi antrenori: reproşurile aduse sportivei din partea oamenilor care au pregătit-o în tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum anul competiţional de tenis s-a încheiat pentru Simona Halep, care va duce la capăt 2014 pe locul trei în ierarhia mondială a tenisului feminin, e de aşteptat ca subiectele care o vor avea în centrul atenţiei până la următorul turneu să vizeze şi alte domenii decât stricteţea rezultatelor sportive.

După ce Simona Halep şi-a încheiat înţelegerea cu antrenorul belgian Wim Fissette, ziarul colaborări ale jucătoarei cu cei care au pregătit-o în tenis.
Faptul că românca nu se încadrează în tipologia omului extrovertit este evident pentru cine a urmărit-o, însă în raport cu titularul postului de antrenor lucrul acesta poate fi un impediment. În cazul celui mai recent, conaţionala noastră a susţinut că nu exista comunicare înainte de meciuri, ceea ce a contribuit la decizia de a înceta colaborarea.

image

                                                         Sursă foto: Getty Images

„Antrenorul trebuie să te susţină şi când e greu, şi când e bine, trebuie să fie un foarte bun pedagog, contează şi tactica pe care o stabileşti înainte de meciuri şi sfaturile atunci când trebuie să intri la un meci foarte greu. Trebuie să te susţină, să-ţi dea sfaturi pozitive şi să-ţi înţeleagă felul de a fi. Sunt destul de pretenţioasă ca jucătoare, iar pentru un antrenor e greu să mă suporte.
Anul ăsta nu prea am mai vorbit înainte de meci, am făcut mai mult singură. Vreau să lucrez din nou cu un român, mă simt foarte bine şi avem o mentalitate asemănătoare. Străinii au altă mentalitate şi eu vreau să am pe cineva care e la fel ca mine. Am lucrat numai cu români, până în februarie, când am colaborat cu Wim, a fost un an foarte bun, m-a ajutat foarte mult, îi doresc să urce ca antrenor, să câştige turnee. Eu i-am dat mesaj, i-am mulţumit, el nu mi-a dat înapoi“, a explicat Simona Halep.

image

                                                       Sursă foto: doartenis.ro

Făcând o incursiune în timp, sursa citată susţine că situaţia în care un antrenor află printr-un mesaj telefonic că nu mai este dorit de Simona Halep nu e un caz singular. Andrei Mlendea a încetat colaborarea în vara anului trecut, comentând contextul: „Modul în care m-a anunţat m-a mâhnit. Nu mă aşteptam să procedeze în felul acesta. În dimineaţa finalei, am primit un SMS prin care mă informa că, din acel moment, domnul Marcu este antrenorul ei. Eram la două camere de ea. Aşa a procedat! M-a informat că Marcu va veni în America (n.r. la US Open, care începea peste o săptămână). I-am mai fost sparring la Beijing şi aşa s-a încheiat colaborarea“.

image

                                                        Sursă foto: sptfm.ro

Ziarul menţionează şi declaraţiile primului antrenor al Simonei Halep, Nicuşor Ene: „De când am încheiat colaborarea, Simona nu m-a căutat niciodată. Am fost antrenorul ei de la şase până la 11 ani, dar în urma unei dispute cu mama sa am renunţat. Eu eram mai dur, o mai certam în timpul turneelor, încercam să o motivez, dar ea era mai timorată, se ascundea după fusta mamei. Poate şi de asta nu mă mai caută acum. Ne-am mai întâlnit o dată în acest an, i-am urat succes, dar doar atât“.

Marion Bartoli, despre motivele renunţării la tenis. Franţuzoaica s-a retras după înfrângerea cu Simona Halep

Simona Halep, lăudată de preşedintele WTA: „Este incredibilă atât pe teren, cât şi în afara lui“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite