Simona Halep vorbeşte despre Darren Cahill: „Acum e al meu, doar al meu!“

Simona Halep vorbeşte despre Darren Cahill: „Acum e al meu, doar al meu!“

Simona Halep, alături de Darren Cahill

Simona Halep, principala favorită a turneului de la Brisbane, a fost azi în prim-planul ziariştilor, susţinând deja tradiţionala conferinţă de presă de dinaintea începerii turneului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Ea a vorbit despre mai multe lucruri, cum ar fi cuvintele învăţate de la antrenorul său, Darren Cahill, cum merge colaborarea cu el sau ce aşteptări are de la noul sezon. Iată în continuare cele mai importante declaraţii, aşa cum au fost consemnate de presa australiană.

Simona a mărturisit cu zâmbetul pe buze că a învăţat deja să vorbească ”australiana” de la Darren Cahill, demonstrând că ştie să spună, cu accent corect pentru localnici, “hello, mate” sau “brekky” (o prescurtare de la breakfast, care înseamnă mic dejun).

Cea mai bună parte a colaborării din acest an a Simonei cu Darren Cahill este, spune românca, faptul că, spre deosebire de anul trecut, acum îl are doar pentru ea. În 2015, Cahill făcea încă parte din programul Adidas, aşa că trebuia să se ocupe de mai multe jucătoare la un turneu. ”Acum e al meu, doar al meu”, a declarat Halep. ”Nu  mai sunt şi alte jucătoare în jur, ceea ce e foarte bine. E bine să îl am mereu aproape de mine şi să învăţ lucruri de la el”, a mai spus ea. Simona a recunoscut că în perioada de pregătire pe care a avut-o în Bucureşti alături de Cahill, cei doi au lucrat ”la absolut tot”, după cum s-a exprimat ea. ”M-am simţit excepţional să pot lucra la noi lucruri. A venit foarte relaxat în România şi mi-a arătat ce am de făcut, ce trebuie să îmbunătăţesc. Am acceptat şi am lucrat chiar foarte mult şi din greu la ele”, a mai spus Halep.

Ea a recunoscut ce îşi doreşte de la jocul ei: ”Vreau să fiu mai puternică. Vream să-mi îmbunătăţesc serviciul, pentru că nu e foarte puternic. Dar acum îl simt mult mai bun faţă de trecut. Aşa că tot ce am făcut, fiecare lovitură pe care am lucrat-o cred că e foarte importantă în jocul meu. De asemenea, antrenamentul fizic e foarte important, pentru că trebuie să mă mişc rapid, să fiu puternică pe picioare. Aşa că sunt sigură că a mers bine, acum sunt mai puternică decât eram înainte”, a mai afirmat Simona Halep.

Evident, Simona a fost întrebată şi despre obiectivul său din 2016, care este cucerirea unui trofeu de Grand Slam. Iar ea s-a arătat încrezătoare că va reuşi acest lucru. ”E obiectivul meu. Cred că am şanse, dar trebuie să muncesc din greu. Trebuie să dăm tot ce e mai bun de fiecare dată şi să vedem dacă reuşim acest lucru. Eu simt că pot, dar totuşi trebuie să fiu relaxată şi să mă bucur de tot”, a explicat Simona.


Chiar dacă Serena Williams s-a retras de la Cupa Hopman, acuzând o accidentare la genunchi, Simona e convinsă că americanca nu şi-a spus ultimul cuvânt, chiar dacă nu a mai disputat un meci oficial de la înfrângerea cu Roberta Vinci din semifinalele US Open, în septembrie anul trecut. ”E puternică. Ştiu că poate veni şi juca oricând un tenis puternic. E pregătită pentru asta. Are foarte multă experienţă şi ştie cum să treacă de astfel de situaţii. Simt că e un moment bun să joc împotriva ei. Totuşi, simt că este cea mai bună jucătoare din lume. Va trebui să fiu relaxată atunci când voi juca împotriva ei. De asemenea, cred că multe jucătoare din top 10 o pot învinge. Multe jucătoare au un tenis foarte bun în acest moment. Aşa că va fi un an interesant, cred”, a mai încheiat Simona Halep.

Jucătoarea noastră îşi va afla azi adversara din optimile de finală ale turneului de la Brisbane. Iar acest turneu e unul de pregătire pentru marea încercare de la Australian Open, acolo unde, spune ea, suprafaţa de joc o avantajează. ”E mai bună pentru mine acum, pentru că am un joc rapid. Îmi place să fiu aproape de minge, îmi place să alerg pe teren. Aşa că e o suprafaţă bună pentru mine. Mă simt bine în Australia. Mă simt puţin şi australiană, pentru că am un antrenor australian”, a declarat Halep, spre evidenta satisfacţie a ziariştilor locali. ”Câteodată e prea cald, dar tocmai de aceea am venit atât de devreme, să mă obişnuiesc cu vremea caldă. Abia aştept startul sezonului şi să văd cât de bun va fi”, a încheiat cea de-a doua jucătoare a lumii.

Decizie importantă a Serenei Willliams. Simona Halep poate deveni favorita numărul 1 la Australian Open

 sursa: doartenis.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările