Simona Halep la US Open: un triumf al româncei la New York v-ar îmbogăţi peste noapte. Ce spun britanicii despre ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicii de la Sportinglife.com sunt de părere că o victorie a Simonei la US Open e o reală posibilitate, oferind mai multe argumente în susţinerea acestei variante.

US Open începe de mâine şi îşi va desemna câştigătoarea la feminin la 12 septembrie. Până acum însă, ultimul turneu de Grand Slam al anului a fost acaparat de Serena Williams.

Liderul mondial poate deveni prima femeie după 27 de ani care cucereşte în acelaşi an calendaristic toate cele patru competiţii de Mare Şlem. Doar patru jucătoare au izbutit această performanţă uriaşă, de-a lungul istoriei, iar ultima dintre ele a fost Steffi Graf în 1988.

Cu 48 de victorii şi doar două eşecuri în 2015, Serena Williams e, în mod firesc, favorita caselor de pariuri de a se impune şi la US Open. Site-ul britanic Sportinglife.com a analizat şansele jucătoarelor de top la New York şi a ajuns la următoarea concluzie: „Williams e favorita numărul 1, însă Halep e pariul ce se poate dovedi a fi cel mai profitabil“.

Specialistul în pariuri al site-ului menţionat a şi explicat de ce ocupanta locului 2 în lume poate da lovitura la US Open. „Considerată până acum o jucătoare de zgură, Halep a câştigat o grămadă de meciuri pe hard în 2015, ajungând, în august, în finalele de la Toronto şi Cincinnati. Iar asta după ce, la începutul anului, s-a impus în marile turnee de hard, la Dubai şi la Indian Wells. Cum la US Open e pe partea opusă a tabloului cu multe dintre favorite, în cazul în care Serena se va împiedica, Halep e gata să ia trofeul“, a scris Andy Schooler.

Traseu mult mai uşor faţă de Serena

După tragerea la sorţi de joi, s-a stabilit cum ar putea arăta drumul pe care îl vor avea de parcurs jucătoarele de top în drum spre finala competiţiei. Iar posibilul traseu al lui Halep e mult mai accesibil decât cel al lui Williams. Cele două nu se pot întâlni decât în finala US Open.

S-a înscris şi la dublu-mixt

Dacă în turneele mai mici, Halep s-a obişnuit să se înscrie şi la proba de dublu, considerând meciurile de acolo ca un antrenament util, la US Open ea a luat o decizie în premieră. Astfel, ea a anunţat că va participa în competiţia de dublu-mixt, alături de Horia Tecău. „Primul meu dublu-mixt. Sper că are umeri puternici“, a scris românca pe Facebook, alături de o fotografie în care apare lângă Tecău. Halep şi Tecău au şanse mari de a reprezenta România la dublu-mixt şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în 2016.

Tragerea la sorţi pentru competiţia de dublu-mixt va avea loc, mâine, iar pe tabolul principal, pe lângă perechea Halep – Tecău, România va fi reprezentată şi de cuplul Anda Perianu – Andrei Dăescu.

Cotele oferite de bwin.com pentru US Open

Serena Williams: 1,83

Victoria Azarenka: 9

Simona Halep: 11

Belinda Bencici: 19

Petra Kvitova: 19

Maria Şarapova: 21

Agnieszka Radwanska: 34

Gabrine Muguruza: 34

Caroline Wozniacki: 34

Lucie Safarova: 34

Cum ar putea arăta traseul Serenei la US Open

Turul I Diatchenko (86 WTA)

Turul II Lucic-Baroni (48 WTA)

Turul III Stephens (29 WTA) sau Vandeweghe (43 WTA)

Turul IV Keys (19 WTA) sau Radwanska (15 WTA)

Sferturi V. Williams (23 WTA) sau Bencici (12 WTA)

Semifinale Şarapova (3 WTA) sau Ivanovici (7 WTA)

Finală Halep (2 WTA) sau Kvitova (5 WTA)

Cum ar putea arăta traseul Simonei la US Open

Turul I Erakovici (99 WTA)

Turul II Putintseva (78 WTA)

Turul III Cornet (27 WTA) sau Nara (82 WTA)

Turul IV Bacsinszky (14 WTA) sau Lisicki (24 WTA)

Sferturi Safarova (6 WTA) sau Azarenka (20 WTA)

Semifinale Kvitova (4 WTA) sau Wozniacki (5 WTA)

Finală S. Williams (1 WTA) sau Şarapova (3 WTA)

CITEŞTE ŞI:

*Simona Halep la US Open: s-a stabilit ziua în care va intra în concurs. Luni vom avea primele emoţii cu Andreea Mitu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite