Simona Halep, învinsă de Svetlana Kuzneţova în semifinale la WTA Sydney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost învinsă, vineri dimineaţă, în semifinalele turneului WTA de la Sydney de Svetlana Kuzneţova, locul 25 WTA cu 6-7(5-7), 6-4, 3-6, într-un meci disputat de-a lungul a două zile din cauza ploii.

Parcursul Simonei Halep la Sydney se termină în semifinale, după ce a pierdut o partidă cu suişuri si coborâşuri în faţa Svetlanei Kuzneţova. Sportiva rusă o va întâlni pe portoricana Monica Puig în finală, tot azi, în jurul orei României 10.30.

6-7, 6-4, 3-6 GAME, SET, MECI KUZNEŢOVA. Meciul se termină cu o eroare neforţată a Simonei, care nu a reuşit să fructifice o minge de break la 30-40.

6-7, 6-4, 3-5 GAME HALEP Simona serveşte agresiv şi câştigă game-ul la 0, însă acum Kuzneţova va servi pentru câştigarea partidei.

6-7, 6-4, 2-5 GAME KUZNEŢOVA Halep a ratat un voleu relativ simplu la fileu atunci când se afla în avantaj, la 30-15, iar Kuzneţova a revenit şi şi-a menţinut serviciul. Simona serveşte pentru a rămâne în meci.

6-7, 6-4, 2-4 BREAK KUZNEŢOVA Moment dificil pentru Halep, care îşi cedează serviciul la 15. Kuzneţova a făcut mai multe erori neforţate, însă Halep a greşit mai mult în puncte decisive.

6-7, 6-4, 2-3 GAME KUZNEŢOVA Tenismena rusă îşi câştigă şi ea serviciul, însă a fost nevoită să folosească două challenge-uri din cele trei la care are dreptul pe set. Halep nu şi-a folosit încă challenge-urile în decisiv.

6-7, 6-4, 2-2 GAME HALEP. Simona reuşeşte încă o lovitură câştigătoare pentru a-şi păstra serviciul, însă Kuzneţova începe să joace din ce în ce mai bine din spatele terenului.

6-7, 6-4, 1-2 GAME KUZNEŢOVA Rusoaica îşi câştigă serviciul după un game lung, de peste opt minute. Românca a trimis mingi mult mai înalte, care o incomodează vizibil pe Kuzneţova, însă nu a reuşit să fructifice cele patru mingi de break pe care le-a avut. Kuzneţova a supravieţuit datorită primului serviciu şi a unor contraatacuri bune.

6-7, 6-4, 1-1 GAME HALEP Simona pare că a ascultat sfaturile lui Cahill şi este mai agresivă pe primul serviciu, câştigându-şi serviciul destul de uşor, la 15.

6-7, 6-4, 0-1 GAME KUZNEŢOVA Rusoaica câştigă primul game din decisiv la 30, după încă un schimb lung dominat de Halep, dar terminat cu încă o greşeală neforţată a româncei. Halep conduce cu 12 la 7 la capitolul lovituri câştigătoare.

„Şi tu, şi adversara ta practicaţi un tenis foarte bun din spatele terenului, în ciuda condiţiilor meteo proaste, dar trebuie să fii mai agresivă pe primul serviciu. Încearcă să serveşti mai mult pe colţ” i-a spus antrenorul Darren Cahill Simonei, în pauza dintre seturi.

6-7, 6-4 SET HALEP. Simona trimite meciul în decisiv. Vântul s-a intensificat la Sydney şi începe să pună probleme ambelor jucătoare; Kuzneţova şi-a folosit toate cele trei challenge-uri în acest game, nimerind doar unul dintre ele.

6-7, 5-4 GAME KUZNEŢOVA Rusoaica pare să se fi obişnuit cu stilul mai agresiv al Simonei din setul al doilea, însă practică în continuare un joc inconstant, cu multe erori şi lovituri excelente laolaltă. Halep serveşte pentru set.

6-7, 5-3 GAME HALEP Simona câştigă cel mai spectaculos game de la reluare, cu schimburi lungi, câte o scurtă din partea ambelor jucătoare şi un as. Este doar al doilea as al partidei - precedentul fiind reuşit ieri de Kuzneţova.

6-7, 4-3 GAME KUZNEŢOVA Meciul se reia rapid şi rusoaica îşi adjudecă serviciul, însă pare a avea o problemă cu greşelile de picior la serviciu - a făcut deja două de la reluarea partidei.

Meciul este întrerupt. Pentru a doua oară de la reluare, meciul a fost întrerupt din cauza ploii. Kuzneţova avea 40-15 pe propriul serviciu.

6-7, 4-2 GAME HALEP Românca îşi câştigă serviciul cu 40-15, pe fondul erorilor neforţate ale Kuzneţovei. Sportiva din Rusia pare nervoasă, gesticulând şi comentând după fiecare eroare.

6-7, 3-2 GAME KUZNEŢOVA Rusoaica îşi câştigă şi ea serviciul greu. Halep dictează ritmul în schimburile lungi, iar Kuzneţova greşeşte mult atunci când este ţinută pe linia de fund, însă Simona are probleme când rusoaica avansează în teren.

6-7, 3-1 GAME HALEP Românca este prima care îşi apără serviciul în setul al doilea, deşi nu fără emoţii - a trebuit să revină de la 0-30 şi a făcut o dublă greşeală la 40-30.

6-7, 2-1 BREAK HALEP Simona revine de la 15-40 şi câştigă din nou pe serviciul adversarei. Ambele jucătoare suferă pe serviciul al doilea - Halep a câştigat doar 6 din 16 mingi, iar Kuzneţova 6 din 21. 

UPDATE Florin Mergea şi Rohan Bopanna s-au calificat în finala de dublu masculin la Sydney, după ce au învins perechea braziliano-argentiniană Belluci/Mayer cu 7-6, 6-4.

6-7 1-1 BREAK KUZNEŢOVA Sportiva rusă face re-break în urma unor greşeli ale Simonei, care îşi iroseşte un challenge pe o minge care a ieşit mult în out.

6-7, 1-0 BREAK HALEP Halep începe mult mai agresiv al doilea set şi îşi adjudecă serviciul Kuzneţovei la 0. Tenismena româncă pare să aibă un avantaj în schimburile lungi.

6-7 (5-7) SET KUZNEŢOVA. Halep a reuşit să anuleze primele două mingi de set, însă Kuzneţova a câştigat setul pe a treia minge după un prim serviciu bun, cu 7-5 în tie-break.

TIE-BREAK 6-3 KUZNEŢOVA  Sportiva din Rusia are trei mingi de set.

TIE-BREAK 3-2 KUZNEŢOVA. Jucătoarele nu au reuşit să îşi câştige propriul serviciu în tie-break până acum. La capitolul erori neforţate, Kuzneţova are 20, iar Halep 15, pe întreaga partidă.

6-6 GAME KUZNEŢOVA. Meciul s-a reluat, iar Kuzneţova îşi câştigă serviciul cu 40-30 şi trimite primul set în tie-break.

Meciul este întrerupt. Ploaia a început din nou la Sydney, iar meciul a fost întrerupt la scorul de 6-5 pentru Halep, pe serviciul Kuzneţovei, care avea 40-0 la momentul întreruperii.

6-5 GAME HALEP Simona câştigă un game încâlcit, în care a anulat o minge de break a Kuzneţovei. Ambele jucătoare fac multe erori neforţate în acest al doilea început de partidă.

UPDATE Monica Puig a câştigat cealaltă semifinală, la doar 10 minute de la reluare, profitând de abandonul Belindei Bencic la scorul de 6-0. Puig se va întâlni, tot astăzi, în finală cu câştigătoarea partidei Halep-Kuzneţova.

5-5 GAME KUZNEŢOVA Simona ajunge imediat la 0-40 pe serviciul adversarei, în urma unor schimburi lungi, însă cele trei mingi de set sunt anulate rapid de Kuzneţova pe primul serviciu. Sportiva rusă câştigă în cele din urmă primul game de la reluare.

UPDATE 04.24 Jucătoarele au terminat încălzirea, iar partida se reia de la 5-4 pentru Halep, pe serviciul Svetlanei Kuzneţova.

UPDATE 04.00 Partida se va relua în jurul orei 04.30, după terminarea semifinalei masculine dintre Alexandr Dolgopolov şi Grigor Dimitrov.

Meciul a început joi cu o întârziere de peste patru ore şi jumătate din cauza unei furtuni care a lovit oraşul australian. şi a fost întrerupt după doar 42 de minute, tot din cauza condiţiilor meteorologice.

Până la momentul întreruperii, partida a fost destul de echilibrată şi spectaculoasă, ambele jucătoare reuşind să câştige câte două game-uri pe serviciul adversarei, Partida a fost întreruptă înainte ca tenismena rusă să servească la scorul de 5-4 pentru Halep.

Meciul va fi televizat de Digi Sport 2 la ora 04.00, iar desfăşurarea acestuia în timp real şi reacţiile pot fi urmărite LIVE TEXT pe adevărul.ro, de la aceeaşi oră.

Până la această partidă, Simona Halep avea un uşor avantaj în disputele directe cu Svetlana Kuzneţova, câştigând trei din cele cinci înfruntări cu tenismena rusă în circuitul WTA. 

Cealaltă semifinală de la Sydney, dintre locul 14 WTA, elveţianca Belinda Bencic, şi locul 91 WTA, Monica Puig, din Puerto Rico, a fost întreruptă şi ea la scorul de 4-0 ş 15-0 în favoarea sportivei portoricane, şi va reluat tot vineri dimineaţa.

Câştigătoarele celor două partide vor avea o zi infernală, deoarece vor trebui să dispute finala tot vineri - aceasta fiind programată să înceapă la ora României 10.30. 

Ce şansă pentru Halep! Tragere la sorţi norocoasă la Australian Open

Simona Halep, vedetă în New York Times. Americanii dezvăluie de ce a acceptat Darren Cahill să o antreneze  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite