Simona Halep a câştigat şi la Budapesta! Are trei titluri la ultimele patru turnee jucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO: Reuters
Simona Halep FOTO: Reuters

Simona Halep a câştigat finala de la Budapesta, turneu dotat cu premii în valoare de 235.000 de dolari. Românca a învins-o în trei seturi pe austriaca Yvonne Meusburger.

Halep, locul 30 mondial, a câştigat cu 6-3 primul set, după 42 de minute de joc, şi a ajuns la tie-break în cel de-al doilea, care putea fi decisiv. 

Deşi a avut două mingi de meci, Halep le-a pierdut pe ambele, iar ulterior tie-break-ul şi setul au revenit austriecei, locul 112 mondial, cu scorul de 7-6 (9-7). 

Al doilea set a durat o oră şi şase minute de joc. 

Finala a intrat în setul trei, cel decisiv, unde Halep n-a avut emoţii. S-a impus cu 6-1 şi a câştigat finala şi trofeul.

„A fost un meci incredibil. Yvonne a jucat foarte bine. Am avut mai multe mingi de meci, în setul secund, dar ea a revenit, şi a fost dificil pentru mine să câştig după asta. Dar am reuşit şi sunt foarte fericită. Este un sentiment fantastic pentru mine să câştig al treilea titlu într-un singur an. Am crezut în şansele mele şi le-am fructificat. Acum mă bucur de jocul pe care-l fac. Sper să pot continua pe această linie, să câştig cât mai mult”, a declarat Simona Halep după finala de astăzi de la Budapesta. 

Nurnberg şi s'Hertogenbosh, primele două victorii ale stagiunii

În 2013, Simona Halep a câştigat două turnee, la Nurnberg şi s'Hertogenbosh.

După succesul pe zgură în turneul WTA de la Nurnberg, la doar o săptămână distanţă, Simona Halep a mai bifat un succes, de această dată pe iarbă, la Hertogenbosch, în Olanda. Cele zece victorii consecutive obţinute de româncă nu au rămas fără ecou în lumea tenisului, oficialii circuitului WTA lăudând-o pe Halep pentru evoluţiile sale din ultimul timp. „Indiferent dacă este pe zgura de la Nurnberg sau pe iarba de la 's-Hertogenbosch, este de neoprit.

Simona Halep a învins-o pe Kirsten Flipkens la Topshelf Open, obţinând al doilea său titlu WTA în tot atâtea săptămâni. Unele jucătoare se odihnesc în perioada de două săptămâni dintre Roland Garros şi Wimbledon, altele obţin 10 victorii consecutiv - Simona Halep este una dintre acestea, ea câştigând primul său titlu WTA la Nurnberg, săptămâna trecută, şi pe al doilea la 's-Hertogenbosch, în această săptămână. Uimitor este că a obţinut cele două titluri pe suprafeţe total diferite. La Nurnberg a jucat pe zgură, iar la 's-Hertogenbosch pe iarbă”, a notat site-ul wtatennis.com.

„O ştiu pe Simona Helep, este o jucătoare extraordinară. Imediat după ce am văzut-o jucând, i-am prevăzut un viitor mare în tenis. Este uimitor cum la înălţimea ei (n.r. Halep măsoară 1.68 metri) poate să servească atât de puternic. Nu mă surprind succesele sale”, a spus şi Serena Williams despre româncă. 

Ascensiunea Simonei

Simona Halep, în umbra fratelui ei Intrarea în tenis a Simonei s-a întâmplat pe când avea patru ani. Pur şi simplu, într-o zi a luat racheta şi a mers la terenul unde se antrena fratele ei. Câteva luni mai târziu a fost remarcată de profesorul Ioan Stan, de la Liceul Economic. „Avea vreo patru ani şi jumătate când profesorul mi-a spus: «Aduceţi-o la mine». Avea Simona o rachetă de tenis mai mare decât ea“, rememorează tatăl sportivei, Stere Halep.

Doi ani mai târziu, Simona avea să fie legitimată la Clubul Sportiv nr. 2 din Constanţa şi să facă primul pas mic pentru un o carieră mare. În ciuda faptului că fratele ei era marea speranţă a familiei pentru a veni în întâmpinarea performanţei sportive, acesta a renunţat, pe când Simona a perseverat. Ceea ce pentru alţi copii era o muncă istovitoare, pentru ea era o plăcere: constănţeanca avea câte două antrenamente pe zi încă de la o vârstă fragedă şi, cu toate că poate părea un program sever, acesta s-a dovedit unul dintre secretele prin care a intrat în tenisul mare. 14 ani de performanţă în tenis Vârsta de şapte ani şi jumătate a marcat începerea turneelor pentru tenismenă.

A participat la toate campionatele naţionale: 12, 14, 16 ani, internaţionale şi europene, cu echipa la Cupa Federaţiei de Tenis, Simona a depăşit fiecare provocare. Un obstacol major a fost reprezentat de partea financiară. Faptul că tenisul este un sport foarte scump nu mai e un secret pentru nimeni, dar părinţii Simonei ştiu acest lucru mult mai bine.

Familia jucătoarei a trecut prin momente foarte dificile, apelând la împrumuturi bancare: „Antrenorul, biletele de avion pentru turnee costă cam 50-60.000€ pe an“, declara tatăl Simonei în urmă cu un an, precizând că fata sa câştigă prea puţin pentru a acoperi suma. Iubitorii sexului frumos, în special, o ştiu pe Simona datorită altui amănunt: în data de 16 iunie 2009, jucătoarea de tenis a recurs la o operaţie de micşorare a sânilor, pentru un randament mai bun pe teren. La vremea aceea, presa britanică lăuda iniţiativa şi remarca faptul că intervenţia chirurgicală a coincis cu un salt uriaş în clasamentul mondial, de 450 de locuri în doi ani.

 

Citeşte şi 

 

Simona Halep, spre Top 20 mondial! Joacă a treia finală în acest an, după ce-a trecut în penultimul act de la Budapesta de o altă româncă 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite