Simona Halep, pândită de un pericol iminent. Jucătoarea noastră va avea o perioadă extrem de dificilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep dă semne de revenire după începutul de an dezastruos pe care l-a avut, când a pierdut după primul meci la trei turnee consecutive.

După sfertul de finală de la Indian Wells, Simona Halep ia startul săptămâna aceasta la Miami, unde nu are parte însă de un culoar favorabil. Tragerea la sorţi a tabloului principal a fost din nou cu ghinion pentru Simona, care n-a scăpat de principala favorită, Serena Williams, pe care o poate întâlni în semifinale. Numai că, pentru a ajunge acolo, Halep trebuie să treacă şi de Agnieska Radwanska, noul număr 2 mondial, care-i poate  ieşi în cale în sferturile de finală. Nici până în această fază drumul nu e deloc uşor. Simona Halep va intra direct în turul al doilea, unde va întâlni joi sau vineri, învingătoarea din partida Kasatkina (36 WTA) - Bondarenko (59 WTA). Apoi, în turul al treilea, cel mai probabil adversar este Samatha Stosur (26 WTA), iar în optimi Lucie Safarova (11 WTA) ori Sloane Stephens (20 WTA).

 Are de apărat 390 de puncte

Acest program greu este consecinţa locului pe care Simona Halep îl ocupă în clasamentul WTA. Întrucât este pe poziţia a cincea WTA, Simona va întâlni două dintre primele patru jucătoare ale lumii la orice turneu va juca, bineînţeles dacă şi acestea se califică. Turneul de la Miami este extrem de important pentru jucătoarea noastră, deoarece  dacă nu are rezultate bune ea ar putea înregistra o cădere importantă în clasament. Halep are de apărat 390 de puncte şi pentru a-şi păstra punctajul actual ea trebuie să ajungă în semifinale. Partea proastă este că Petra Kvitova nu are nimic de apărat şi în clasamentul live este deja peste Simona Halep.

Poate ajunge pe locul 9 WTA
Victoria Azarenka şi Roberta Vinci sunt şi ele foarte aproape de Halep, şi au nevoie de un rezultat mai bun decât al Simonei pentru a trece înaintea ei, iar Belinda Bencic a ajuns şi ea în coasta jucătoarei noastre. Aşadar, dacă Halep dezamăgeşte la Miami, la începutul lunii aprilie o putem găsi pe locul 9 în clasamentul WTA. Poziţie pe care nu a mai fost din 2013 şi care ar face ca ea să întâlnească un adversar dificil încă din optimi. Realist vorbind, este destul de puţin probabil ca ea să-şi păstreze în continuare locul 5 WTA, dar vestea bună este că după turneele din SUA, vin cele pe zgură, de la Stuttgart, Madrid şi Roma, unde ea n-a făcut mare lucru anul trecut şi unde poate acumula puncte astfel încât să urce din nou în clasament şi intre între primele patru până la Roland Garros.

Turneul feminin de la Miami este transmis în România de Dolcesport

Clasamentul WTA şi clasamentul WTA live

tabel 2
tabel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite