Halep, Cîrstea şi Copil, osanale pentru Ţiriac. Jucătorii se implică în scandalul de la Federaţia Română de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe conturile oficiale de Facebook ale Simonei Halep, Soranei Cîrstea şi Marius Copil  a apărut o postare în care sportivii îl critică, fără a-l numi, pe fostul contracandidat al Ion Ţiriac la şefia FRT, Marius Vecerdea,

În mesajul scris la persoana întâi plural sunt denunţate aţiunile în instanţă ale lui Marius Vecerdea, principalului contestatar al miliardarului român, şi atacă totodată decizia Ministerului Tineretului şi Sportului de a bloca finanţarea Federaţiei de Tenis, spunând că nu înţelege cum s-a ajuns la această situaţie. De asemenea, Ion Ţiriac este prezentat drept "singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania"

Mesajul integral postat pe pagina de Facebook a Simonei Halep:

"Zilele trecute, noi jucatorii, am citit o stire prin care cineva anunta un succes triumfator al unei noi intarzieri la procedura de recunoastere a noului presedinte al Federatiei Romane de tenis, Dl Ion Tiriac. Noi stim ca aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma, ca la ora actuala, Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu intelegem de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis. Aceasta finantare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate actiunile dedicate juniorilor si tinerilor jucatori de tenis. Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scazut al intregului sport din Romania si cu toate astea ministerul refuza sa finanteze o Federatie pentru ca cineva contesta in instante in permanenta actiunile Federatiei. Nu intelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce nimeni nu ia o hotarare sau o pozitie fata de toate aceste probleme.

In timpul in care amanarile sunt declarate "mari victorii", proiectele mari pentru copii si juniori sunt oprite pe loc, pentru ca statul refuza sa le finanteze. Nu trimitem destui copii la competitii, nu le platim antrenorii, nu le dam alimentatie, medicamentatie, pregatire fizica, nu ne apucam de centre regionale, toate pentru ca domnul Tiriac nu apare inca intr-un registru!!! Iar daca nu apare intr-un registru, Ministerul nu stie, nu are habar cine a fost ales presedinte, chiar daca a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situatie este greu de inteles - viitorul tenisului romanesc chiar nu merita sa fie omorat cu totul de birocratie si declinare continua de responsabilitate.

Din pozitia noastra de promotori ai sportului romanesc si ai Romaniei, solicitam responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgenta a finantarii Federatiei si a programelor sale, actiune de natura sa mentina viu spiritul sportiv si performantele romanesti la nivel national si international."

 Ion Ţiriac a fost ales preşedinte al FRT pe 19 iunie
 
Ion Ţiriac a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, în cadrul Adunării Generale care a avut loc pe 19 iunie. La alegeri au fost cinci candidaţi, dar Marius Vecerdea a obţinut 11 sufragii, iar Ion Ţupa doar 3, în timp ce Liviu Ursuleanu nu a obţinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate. Răzvan Itu s-a retras din cursă înainte de exprimarea voturilor.
 
Deşi Marius Vecerdea a contestat imediat în instanţă valabilitatea alegerilor de la Federaţia de Tenis, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare a conducerii Federaţiei Române de Tenis, dar decizia a fost atacantă în instanţă.

Între timp, MTS a blocat finanţarea forului, iar Ţiriac ar fi plătit din banii săi cheltuielile curente pentru buna funcţionare a Federaţiei.

Citeşte şi

Ţiriac, desfiinţat: „Octogenarul mustăcios de ce mai râvneşte la banii publici?“ Acuzaţii privind deturnarea a 300.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite