Simona Halep, lăudată de presa internaţională: „Este doar o chestiune de timp până când va câştiga un titlu de Grand Slam”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, laudată de presa internaţională FOTO Reuters
Simona Halep, laudată de presa internaţională FOTO Reuters

Chiar dacă nu a câştigat trofeul Roland Garros, tenismena Simona Halep rămâne o campioană a României. Parcursul ei extraordinar din ultimul an, în care a reuşit să ajungă de pe locul 57 în clasamentul WTA până pe locul 3, începând de luni, demonstrează determinarea şi dăruirea jucătoarei românce. De aceeaşi părere este şi presa internaţională, care laudă jocul Simonei Halep din finala de la Paris.

„Ce an pentru Simona Halep. Ascensiunea ei remarcabilă, de la locul 57, acum un an, până pe locul 4, înainte de finala de la Roland Garros, arată un progres care nu a mai fost egalat de nimeni altcineva. Halep este o tenismenă bine pregătită, cu o viteză remarcabilă. Chiar dacă a părut dezamăgită la finalul partidei, nu are motive reale ca să fie aşa. Simona a împins-o la limită pe Şarapova în această finală, şi ar trebui să fie mândră de asta. Având în vedere cât de mult a urcat în clasament, este doar o chestiune de timp până când Simona Halep va câştiga primul ei titlu de Grand Slam”, a scris publicaţia britanică „The Guardian” în ediţia electronică.

De asemenea, şi cotidianul francez „L'Equipe” a scris că Maria Şarapova a „tremurat” în finala de la Roland Garros, tenismena rusoaică reuşind în cele din urmă să o „îmblânzească” pe Simona Halep.

„Maria Şarapova a tremurat. Dar a reuşit să o «îmblânzească» pe Halep la finalul unui meci palpitant şi a obţinut al doilea său titlu la Paris. De această dată rusoaica a avut îndoieli. Şi nu au fost puţine. Drept mărturie sunt manifestările ei de bucurie mai puternice decât de obicei”, a notat publicaţia „L'Equipe”.

Simona Halep a fost admirata si de publicatia Sports Illustrated: „Maria Şarapova a fost nevoită să lupte de-a lungul unui meci în trei seturi. A fost al patrulea meci consecutiv de mare lungime în care a fost nevoită să se apare puternic, de această dată în faţa lui Halep care şi-a jucat prima finală de Grand Slam. Românca s-a descurcat foarte bine în meciul care a durat 3 ore, una dintre cele mai frumoase finale de Mare Slam din ultima perioadă”.

Ma multe laude au venit sâmbătă pentru tenismena româncă şi din partea ziarului francez „Le Monde”, care a scris că „tinereţea a ieşit în evidenţă la Roland Garros datorită Simonei Halep.

„În pofida înfrângerii, Simona Halep este sigură că va urca luni pe locul 3 în clasamentul mondial. Şi îşi continuă astfel formidabila ascensiune, ea, cea care în urmă cu un an era pe locul 64”, precizează „Le Monde”.

Totodată, şi site-ul welovetennis.fr a scris că Simona Halep a reuşit să „lupte formidabil” în finala de la Roland Garros, „un moment pe care româncă fără îndoială că nu îl va uita”.

Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, a pierdut, sâmbătă, finala de la Roland Garros, în faţa jucătoarei ruse Maria Şarapova, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, după un meci care a dura peste trei ore.

Simona Halep devine prima tenismenă din România care ajunge într-o finală de Grand Slam după 34 de ani. Începând de luni, ea va urca pe locul al treilea în clasamentul WTA şi va primi un cec în valoare de 825.000 de euro.


Citeşte şi:

Halep, în finală la Roland Garros: Maria Şarapova conduce cu 3-0 în întâlnirile directe cu Simona

Jucătoarele Simona Halep şi Maria Şarapova s-au mai întâlnit până în prezent de trei ori, în 2012, la Indian Wells şi Beijing, şi anul acesta în finala turneului de la Madrid, în toate meciurile impunându-se sportiva din Rusia. Partida de astăzi, finala de la Roland Garros, începe la ora 16.00 şi e livetext pe adevarul.ro.

Simona Halep joacă azi în finală la Roland Garros. French Open a devenit cel mai „bogat“ turneu de Grand Slam

Odată cu turneul din acest an, French Open a devenit cel mai "înstărit" Grand Slam, depăşind Australian Open la premii acordate.

Simona Halep, înainte de finala cu Şarapova: Va fi un eveniment important pentru ţara noastră, pentru mine

Jucătoarea Simona Halep a declarat, vineri, cu o zi înaintea finalei de la Roland Garros, că are energia necesară pentru a disputa ultimul act al turneului. „Este dificil, întrucât o finală de Grand Slam este ceva nou pentru mine, dar şi o performanţă incredibilă. Momentan mă simt bine, sunt bucuroasă, fericită. Am şi energia necesară ca să pot juca sâmbătă o finală. Va fi un eveniment important pentru ţara noastră, pentru mine, mă bucur că am aşa mulţi susţinători“, a declarat Simona Halep.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite