Simona Halep, invitată la „Game, Schett şi Mats“: „Acum sunt în cel mai bun moment al meu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simona halep

Simona Halep, 27 de ani, locul 1 WTA, s-a calificat, ieri, în turul 3 al primului turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut de americanca Sofia Kenin, 20 de ani, locul 37 WTA, scor 6-3, 6-7, 6-4.

Imediat după meciul cu Kenin, Simona a fost invitată la emisiunea de la Eurosport  "Game, Schett şi Mats" (foto), în cadrul căreia a vorbit, printre altele, despre starea sa actuală de sănătate, despre cât de mult înseamnă locul 1 WTA pentru ea şi despre schimbările din echipa ei de suport. 

Despre meciul cu americanca Sofia Kenin,

A fost un meci grozav dar şi foarte greu. Spatele meu este foarte puternic, aşa că nu am avut probleme în acest moment, dar picioarele îmi sunt puţin moarte. E ceva normal după aşa o pauză lungă, cum am avut eu. Ea [Kenin] este o adversară foarte puternică, nu a cedat niciun punct şi a trebuit să fac şi eu acelaşi lucru, să rămân în joc. Am vorbit puţin prea mult din nou de-a lungul meciului.

Am simţit că am jucat bine, dar probabil am devenit prea relaxată atunci când dominam meciul. Acel game de la 3-0 [din setul secund] a fost unul lung şi a fost foarte important. Apoi mi-am pierdut încrederea şi lucrurile s-au schimbat. Am simţit că ea şi-a recăpătat încrederea, a început să alerge foarte mult şi să creadă că poate reintra în meci, aşa că acel mic element m-a făcut să pierd al doilea set.

Despre pregătirea sa:

Toată luna decembrie m-am antrenat intens, câte două ore pe zi. Nu e mult, dar a fost un nivel foarte intens. Am fost în sală în fiecare zi pentru spatele meu, cât şi pentru picioare, dar nu este la fel ca în meciuri. Este total diferit, iar aici [în Australia] am venit târziu, nu 100% pregătită pentru meciuri oficiale, aşa că a fost greu pentru mine. Mi-am asumat riscul şi sunt fericită.

Despre abordarea ca #1 mondial şi având 9 adversare pentru supremaţie:

Sincer, nu am simţit presiunea nici măcar în prima zi când am preluat numărul 1 mondial. Nu am simţit presiunea, ci am trăit momentul. Trebuie să-mi placă şi să-mi dea încrederea de care am avut nevoie. Poate că de aceea am câştigat în sfârşit un titlu de Mare Şlem după atâtea finale pierdute. Acum sunt în cel mai bun moment al meu. Am terminat doi ani la rând ca lideră mondială şi nu am de ce să mă plâng. Asta este personalitatea mea şi nu se va schimba, fiindcă mă simt normal. Sunt o fată normală iar tenisul este doar un sport. Dacă pot să fac lucruri măreţe, ok, este un bonus în viaţă.

Despre schimbările din echipa ei de antrenori:

Partenerul meu de joc, Vasile [Antonescu], este cu mine şi este român. Am crescut împreună încă de când eram copii. El mă ajută puţin pe teren, iar în rest am aceeaşi echipă. Fizioterapeutul meu, Andrei [Cristofor], şi antrenorul Teo [Cercel]. Ei sunt cu mine în fiecare zi şi le mulţumesc că suportă totul pe parcursul meciurilor mele. Am o echipă bună, chiar dacă Darren [Cahill] nu mai este cu mine oficial. El este încă apropiat nouă şi vreau să îi mulţumesc pentru asta.

Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite