Simona Halep poate intra în istorie. Lista selectă a câştigătoarelor turneului de la Wimbledon, considerat cel mai apreciat din lumea tenisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep este prima jucătoare din România care va juca în finala turneului de la Wimbledon şi are şansa de a intra în istorie.

De la ediţia inagurală, disputată în 1884, şi până anul trecut, 46 de jucătoare au câştigat la Wimbledon. În 1915, 1916, 1917 şi 1918 turneul nu s-a disputat, din cauza Primului Război Mondial, şi nici din 1940 până în 1945, din cauza celui de-al doilea Război Mondial.

Prima câştigătoare a turneului de la Wimbledon a fost englezoaica Maud Watson, care a învins-o pe sora sa, Lilian Watson. De-al lungul timpului, nume mari din tenis au câştiat turneul londonez. 

Martina Navratilova este lider, cu 9 trofee în palmares, urmată de Helen Wills Moody, cu opt trofee. Serena Williams are şapte titluri la Wimbledon, iar dintre jucătoarele active, doar Venus Williams, Petra Kvitova, Maria Şarapova, Angelique Kerber şi Garbine Muguruza au mai câştigat la Londra.

Simona Halep vs Serena Williams este azi, de la ora 16.00, în direct la Eurosport

Vezi AICI lista completă a câştigătoarelor de la Wimbledon

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite