Simona Halep a ieşit din Top 5. Cum va arata clasamentul WTA de luni şi o declaraţie - surpriză a jucătoarei noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Getty Images
Simona Halep FOTO Getty Images

Simona Halep va fi de săptămâna viitoare pe locul şase în clasamentul WTA, după ce Victoria Azarenka s-a calificat în finala de la Miami Open.

Revenită după o accidentare îndelungată, bielorusa este într-o continuă ascensiune şi va ocupa, de luni, poziţia a cincea în ierarhia WTA, în faţa Simonei. De altfel, eleva lui Wim Fissette se anunţă a fi de pe acum principala pretendentă la locul de lider al tenisului feminin, în cazul în care Serena va continua să piardă teren în faţa mai tinerelor sale oponente.

Halep a început anul 2016 pe locul 2 WTA, cea mai înaltă poziţie mondială din carieră, dar rezultatele slabe au dus-o pe o traiectorie descendentă, ajungând pe o pozţie pe care n-a mai ocupat-o nicidoată. În urmă cu doi ani, pe 17 martie 2014, ea a urcat de pe locul 7 direct pe locul 5 WTA şi în cei doi ani care au urmat a fost mereu între primele cinci jucătoare ale lumii. Simona ar putea ajunge chiar pe şapte după turneul de la Stuttgart (18-24 aprilie). Dacă nu atinge o performanţă similară cu cea de anul trecut, când a jucat semifinale la Porsche Grand Prix, Simona poate fi devansată de Petra Kvitova, care e la doar 22 de puncte în urma ei. 

Simona a declarat la revenirea în ţară că e foarte mulţumită de jocul ei şi că nu se aştepta să evolueze atât de bine la turneele americane. 

Cum va arăta clasamentul WTA de luni
1.Serena Williams 8625 puncte
2. Angelique Kerber 6025
3. Agnieszka Radwanska 5775
4. Garbine Muguruza 4831
5. Victoria Azarenka 4180 sau 4530, în funcţie de ce face în finala de la Miami Open
6. Simona Halep 3785

7. Petra Kvitova 3763. 

Cine îşi va disputa finala feminină de la Miami Open

Cahill nu vrea să o mai sfătuiască. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite