Simona Halep a explicat starea de nervozitate pe care a avut-o şi are un sfat pentru cei care se confruntă cu aceeaşi problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep şi DAn Dobre
Simona Halep şi DAn Dobre

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami, dar meciul cu Qiang Wang a fost marcat de un incident neplăcut cu antrenorul Daniel Dobre.

În primul set, atunci când a pierdut două game-uri la rând şi i-a permis lui Wang să se apropie la 4-3, Halep a apelat la primul on-court coaching cu Daniel Dobre. Doar că, acesta nici n-a apucat să-şi deschidă gura că a şi fost luat de tare de Halep.

Iată cum a decurs dialogul:

Halep: Greşec sau face ea punct, nu mai aplaudaţi toţi!
Dobre: Am înţeles...

Halep: Şi când am nevoie, să fie un pic mai energic băieţii aia, acolo!
Dobre: OK (face o pauză lungă, înainte de a găsi curajul să vorbească)...Ai avut un plan foarte bun şi îţi iese perfect ăla cu schimbarea: minge mai înaltă - minge iute. Când ajungi departe, toate ai încercat să le dai prea drepte. Ea n-a făcut pasul la voleu sau să dea drive, deocamdată. Şi atunci, poţi să le mai pe alea înalte, când e departe. Atâta tot, în rest ai jucat foarte bine. Acceptă lupta, ţi-au ieşit mingi frumoase...

Halep: Eficiente, nu frumoase...

Dobre (în genunchi şi ţinând-o pe Halep de genunchi): Deci, aplaudăm, clar, şi îţi dăm energie, o ai şi joci bine! Rămâi acolo focusată, joci foarte bine, te rog! OK?

După meci, Simona a explicat, la conferiţa de presă, ce s-a întâmplat: "Am fost dominată de negativism, dar am fost capabilă să opresc această tendinţă şi apoi a fost mult mai bine, m-am concentrat asupra jocului şi  lucrurile s-au îndreptat. Oricum, în ce priveşte negativismul, am făcut mari progrese, în ultimii doi ani nu am pierdut prea multe partide din această cauză, ci doar pentru că n-am jucat destul de bine. Aşa că partea mentală este în regulă acum, cel puţin asta simt"

Apoi Simona a dat un sfat jucătorilor care sunt afectaţi de stări de negativism în timpul partidelor: să apeleze la o persoană specializată pentru a le elimina, căci e mai bine să te învingă adversarul decât să te baţi singur.


Halep, o calificare nervoasă: Simona e în semifinale la Miami, după ce a făcut instrucţie atât cu adversara ei, cât şi cu antrenorul

Halep şi-a luat sac de box, nu antrenor: Dialogul cu Daniel Dobre, auzit la televizor, spune totul

„Pe Simona trebuie să o iei aşa cum este!“ Reacţii după ce Halep şi-a certat antrenorul la Miami


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite