Simona Halep debutează la US Open. Cum poate românca să devină numărul 1 mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, a doua cea mai bună jucătoare din lume FOTO AFP
Simona Halep, a doua cea mai bună jucătoare din lume FOTO AFP

Simona Halep joacă, luni, începând cu ora 18.00, în primul tur de la US Open, turneu la care este cotată cu a doua şansă de câştig, după liderul american Serena Williams.

Românca se va duela cu americanca Danielle Rose Collins, jucătoare fără loc WTA şi posesoare a unui wild card. În aceeaşi zi vor mai juca Irina-Camelia Begu (60 WTA), care o va întâlni pe spaniola Silvia-Soler Espinosa (71) şi Alexandra Dulgheru (95 WTA), aceasta înfruntând-o pe cehoaica Kristýna Plíšková (93 WTA).

Simona Halep poate să-şi facă încălzirea într-un meci uşor şi poate visa la un scenariu fabulos: urcarea pe locul 1 în lume. Nu-i va fi uşor, întrucât pentru realizarea acestui obiectiv două condiţii trebuie să fie întrunite. Una dintre ele ţine de Halep, iar alta de „jocul rezultatelor“, cum se spune în lumea fotbalului. Pe scurt: Halep trebuie să câştige US Open, iar Serena să se oprească maximum în sferturi.

Dacă acest scenariu se va realiza, Halep ar acumula 8.030 de puncte, iar Williams 7.860. Actualul lider mondial are de apărat 2.000 de puncte la US Open, turneu pe care l-a câştigat anul trecut. În cazul în care Serena s-ar opri în sferturi, atunci ea ar pierde 1.570 de puncte. Prin comparaţie, românca are de apărat doar 280 de puncte, în condiţiile în care, în 2013, a ieşit în runda a patra. 

Poate cădea şi pe locul 6

Dacă un triumf al Simonei la US Open e un deznodământ fericit, în schimb, există şi reversul medaliei, în cazul în care românca n-ar depăşi nici măcar turul I. Astfel, e posibil ca, după terminarea ultimului Grand Slam al anului, Halep să pice până pe locul 6 în clasamentul WTA.

A fost la shopping…

Înainte de debutul ei din această seară la US Open, românca a avut parte şi de clipe de relaxare la New York. Şi le-a petrecut aşa cum îi place cel mai mult: la cumpărături. „Mi-am luat o geantă de mână, dar nu pot spune ce marcă“, a mărturisit, râzând. Simona a povestit că lumea deja o tratează ca pe un star în ascensiune: „M-a recunoscut un poliţist. Unul singur. Mi-a spus: «Tu eşti Simona Halep, nu?». «Da, eu sunt»“.

...Şi la petrecere

Constănţeanca de 22 de ani a fost invitată şi la petrecerea dată de firma „Wilson“ în cinstea aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea companiei. Halep a luat parte la acest eveniment, alături de nume sonore din tenisul mondial, precum Roger Federer, Grigor Dimitrov şi Madison Keys. Wilson, o companie din Chicago, produce rachete de tenis pentru cele mai mari nume din sportul alb.

Spune că a progresat

Halep a vorbit, ieri, despre debutul ei la US Open: „Întotdeauna primul meci e dificil la orice competiţie, aşa că trebuie să mă concentrez, să-mi dau toată silinţa şi să câştig meciul. Am făcut progrese în jocul meu, serviciul meu s-a îmbunătăţit, lovesc cu reverul mai bine ca oricând, aşa că vreau să văd cât de departe pot ajunge“.

3 milioane de dolari e prima pe care o vor încasa câştigătorii US Open la masculin şi la feminin.     Îmi place foarte mult terenul de aici, e exact stilul meu. Joc foarte rapid, îmi place să lovesc mingile foarte devreme şi să stau aproape de linia de fund. Am încredere în mine şi sper că voi juca un tenis de calitate. Simona Halep locul 2 mondial

Simona Halep, a doua favorită la US Open. Cu cine vor juca româncele angrenate în turneu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite