Simona Halep, debut cu dreptul la Wimbledon. Ce-a promis românca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: Reuters
Simona Halep. FOTO: Reuters

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat fără probleme în turul secund de la Wimbledon, după ce-a învins-o în două seturi pe brazilianca Teliana Pereira (locul 88 WTA).

UPDATE Simona Halep se va duela cu ucraineanca Ţurenko în turul secund, în vreme ce Begu o va întâlni pe nemţoaica Petkovic. Ambele partide sunt programate joi după amiază, dar orele de disputare vor fi stabilite ulterior.


Halep s-a impus cu 6-2, 6-2, după o partidă care a durat o oră şi cinci minute de joc.

În turul secund, românca o va înfrunta pe Lesia Tsurenko (Ucraina, 170 WTA). Halep o conduce cu 3-0 pe jucătoarea din Ucraina, la meciurile directe. Ultima dată s-au întâlnit anul trecut, la s-Hertogenbosh, când românca a eliminat-o în drumul său spre trofeul cucerit în Olanda. 

Simona Halep are un parcurs excelent în acest an la turneele de Mare Şlem. A ajuns în sferturi la Australian Open, apoi a jucat finala la Roland Garros. Wimbledon este cel de-al treilea turneu de Mare Şlem. 

„A fost plăcut să joc aici, pe arena Centrală, e primul meu meci din carieră pe acest teren. Am avut un start reuşit. Am jucat agresiv, am servit bine şi sper să joc în continuare la fel. E greu de făcut o caracterizare, o comparaţie între zgura de pe Roland Garros şi iarba de la Wimbledon, dar vreau să ajung departe şi în acest turneu“, a spus Halep, la finalul partidei. 

Traseul Simonei pare accesibil până în sferturile de finală: Tsurenko (turul 2), Bencic/Duval (turul 3), Carla Suarez Navarro (optimi). În sferturi, ea ar puta juca împotriva Anei Ivanovici, Jelenei Jankovici sau a Eugeniei Bouchard. 

Serena Williams şi Maria Şarapova sunt pe aceeaşi jumătate de tablou cu Halep şi se pot întâlni cu românca în semifinale. 

Citeşte şi 

A început Wimbledonul! Şapte români au fost la start. Hănescu, Niculescu, Mitu şi Cîrstea au părăsit deja competiţia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite