Simona Halep a vorbit despre România: „Avem o ţară mică!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a avut, după antrenamentul de la Singapore, o scurtă întâlnire cu fanii, dar şi cu presa. Ea a vorbit depre ce aşteptări are de la acest turneu, despre şansele ei la titlu, despre România, dar şi despre câteva dintre adversarele sale.

Chiar dacă până la startul Turneului Campioanelor mai sunt câteva zile, un lucru e cert: vom avea o nouă câştigătoare, deţinătoarea titlului, Serena Williams, anunţând că va lipsi. Acest lucru o transformă pe Simona Halep în principala favorită la trofeu nu doar pe hârtie, dar şi în realitate. Întrebată despre absenţa americancei de la acest turneu, Halep a declarat că nu e dezamăgită de lipsa ei, dar că îi pare rău că e accidentată: 

”Nu sunt dezamăgită că nu participă aici, la Singapore, dar îmi pare rău că e accidentată”, a spus Simona despre Halep. Ea a continuat: ”Nu e uşor să lupţi împotriva Serenei mereu. Eu am făcut-o de câteva ori anul acesta, anul trecut, ceea ce e bine. M-am simţit bine. Serena nu joacă aici, aşa că, în opinia mea, turneul este deschis. Muguruza joacă bine, Radwanska a reînceput să joace bine. Aşa că vom vedea ce va fi. Va fi o competiţie dificilă”, a mai spus Halep între două autografe. 

În ceea ce priveşte şansele ei la titlu, Simona Halep a fost corectă: ”Dacă voi juca ce pot mai bine, am o şansă să câştig aici. Încerc să mă antrenez bine şi muncesc din greu, aşa că vom vedea că se va întâmpla”, a spus cea care e cea mai valoroasă jucătoare pe hard din acest sezon, conform numărului de meciuri câştigate pe această suprafaţă. Ea a continuat: “Ar fi un lucru extraordinar să reuşesc să câştig aici, pentru că e un turneu important. Noi mereu jucăm pentru titluri. Clasamentul nu contează, titlul e mult mai important. Pentru ţara mea ar fi ceva extraordinar, de asemenea, pentru că este o ţară mică şi nu avem mulţi jucători de tenis. Aşa că dacă se va întâmpla, voi fi foarte fericită. Dar mai întâi trebuie să joc, să mă relaxez, să mă bucur de tenis şi să fiu concentrată pe ce am de făcut. Trebuie să intru pe teren şi să dau tot ce am mai bun”, a mai spus Simona Halep la Singapore.

În final, Simona a vorbit şi despre ce înseamnă să fii numărul 1 la un astfel de turneu: ”Nu simt presiune. Sunt jucătoarea clasată cel mai bine, dar nu e mare lucru la un turneu la care toate jucătoarele fac parte din Top 10. Toată lumea joacă un tenis bun şi la cel mai înalt nivel”, a spus ea. Simona a mărturisit şi care va fi cel mai greu moment, în opinia ei, la această competiţie: ”Abia aştept să înceapă turneul, dar de asemenea trebuie să fiu foarte concentrată pentru primul meci, deoarece e mereu dificil să joci prima partidă”.

După un sezon în care a avut şi plusuri – titlul de la Indian Wells e dovada cea mai bună – dar şi minusuri – eliminările de la Roland Garros şi Wimbledon sunt concludente – Simona nu avea cum să nu tragă învăţăminte: ”Am învăţat că trebuie să joc relaxată, să mă bucur de tenis, să fiu concentrată la ce am de făcut. Sunt încrezătoare că am revenit aici, dar e mai bine să rămân concentrată la fiecare partidă”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite