Simona Halep, ai cupele prea mici pentru noi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a ridicat a patra cupa deasupra capului la New Haven FOTO Reuters
Simona Halep a ridicat a patra cupa deasupra capului la New Haven FOTO Reuters

Simona, ţi se adresează un jurnalist pe care nu-l cunoşti, probabil nu-l vei cunoaşte vreodată şi care nici măcar nu scrie pe sport. Dar Simona, atât vreau să-ţi spun eu ţie, ai cupele prea mici!

Prea mici pentru netrebnicia şi nepăsarea noastră. Ai devenit cunoscută acum câţiva ani pentru că aveai sânii prea mari. Decât să faci o carieră bazându-te pe pieptul tău, ai ajuns la bisturiu. Ai ales tenisul în dauna sânilor. Bine ai făcut. Dar ce cupe mici ai pentru atenţia noastră ...

Simona, eu mă pricep la tenis cum probabil te pricepi tu la tinichigerie. Întorc capul din stânga în dreapta şi invers. Dar recunosc o campioană. Iar tu, cu cele patru cupe ridicate deasupra capului anul ăsta ai devenit aşa ceva. Au trecut vreo 15 ani de când Irina Spârlea şi cu Ruxandra Dragomir aveau şanse de victorie prin turnee. Sorana Cârtea ne-a mai dat speranţe. Iar tu le-ai pus în practică anul ăsta de patru ori. Patru victorii internaţionale.

Simona, noi nu prea avem cu ce ne mândri în sport. Au trecut ani, am crescut toţi. Eu am devenit din copil, adolescent, iar entuziasmul provocat de sport s-a diminuat. S-au dus serile când Gabi Szabo o bătea pe Violeta Szekely la Golden League. S-au dus nopţile campionatului mondial de fotbal din 1994. S-au dus şi medaliile pe linie la gimnastică, deşi din când în când ne mai revine speranţa acolo. S-au dus entuziasmantele noastre echipe de handbal feminin. Simona, eşti dintr-o specie rară. Câştigi. Ce greu e să mai facem asta acum.

Simona, să ştii că dacă vei intra pe site-urile de ştiri româneşti, e vina noastră. Suntem prea mici pentru cele patru cupe prea mari ale tale. Să nu te sperii când vei vedea victoria ta a 12-a ştire din site. Sau vei descoperi că şi în seara asta Steaua Bucureşti ţine capul de afiş al presei de sport româneşti. Să nu te sperie o ştire banală din politică. Cupele tale sunt prea mici pentru atenţia noastră. Vom rămâne în continuare în balcanismul nostru, ne vom uita paralizaţi la inmormântări, vom dezbate dacă să punem o poză cu mortul în coşciug sau nu.

Simona, ai cupele prea mici pentru atenţia noastră de la 12 noaptea, într-o seară de sâmbătă. Ce vrei, dacă americanii au pus finala la ora asta, în afara şutului jurnalistic. Lasă...ia şi câştigă acolo, sper să apuc să te văd bătând-o pe Serena. Americana aia venită din altă lume, una în care femeile nu mai arată la fel, trebuie învinsă! Concentrează-te pe ce faci mai bine. Să nu te aştepţi vreodată la aprecierea noastră. Vremurile tale de glorie, când apăreai pe prima pagină a ziarelor tabloide s-au dus. Ai vrut cupe mai mici, pentru a putea ridica deasupra capului adevăratele cupe.

Ce păcat, Simona! Iată...acum eşti prea puţin importantă pentru noi.

P.S.: Elemente ale acestui text sunt un pamflet şi trebuie tratate ca atare. Felicitări Simona Halep! Ai merita să fii deschiderea de site a oricărui ziar din România pentru că într-o lume în care suntem mici, ridici un steag românesc. Fără naţionalism, ci pur şi simplu pentru că vii de aici, ai crescut şi ai evoluat aici. Nu avem niciun merit, dar tu ai. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite