Simona Halep, contract derizoriu cu Nike! Cât câştigă alţi sportivi în comparaţie cu numărul 1 WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep importiva lui Radwanska la Miami

Tennis World USA, citat de digisport.ro, scrie că, în ciuda faptului că este liderul clasamentului WTA, Simona Halep este una dintre sportivele cel mai prost plătite de sponsorul Nike.

Ziariştii americani menţionează că Halep încasează doar 1,7 milioane de dolari pe an din partea gigantului american. Suma este derizorie dacă o comparăm cu cea încasată de Maria Sharapova, care a primit între 2010 şi 2018 70 de milioane de dolari de la aceeaşi companie (circa 9 milioane de dolari pe an), iar acum îşi negociază prelungirea înţelegerii.

Rafael Nadal, un alt sportiv care are contract cu Nike, primeşte 10 milioane de dolari pe an, de aproape 6 ori mai mult decât Simona Halep. Roger Federer a încasat şi el 10 milioane de dolari pe an de la firma americană, între 2008 şi 2018, înainte ca elveţianul să semneze înţelegerea cu Uniqlo, până în 2028, si de la care va primi de 3 ori mai mult (30 de milioane anual). În contractele de reprezenatre cu Nike, alţi trei sportivi ating bariera celor 10 milioane anual: LeBron James - baschet, Rory Mcllroy - golf şi Derek Jeter - baseball

Americanii mai menţionează că Michael Jordan şi Tiger Woods sunt răsplătiţi cu sume fabuloase de Nike: 60 de milioane şi, respectiv, 20 de milioane de euro pe an.

Nike a dat lovitura: a semnat cu liderul WTA pentru o sumă modestă

Contractul semnat de Simona Halep a reprezentat o adevărată lovitură de imagine şi pentru Nike. Gigantul american nu a mai avut niciun lider WTA sub contract de la Serena Williams, care a fost prima în ierarhia clasamentului mondial în două rânduri, între februarie 2013 şi ianuarie 2017 şi aprilie 2017 - mai 2017.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite