Simona Halep: „Avem nevoie de baza BNR! E momentul să punem umărul cu toţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Economice, Industrii şi Servicii a Senatului, Daniel Cătălin Zamfir, a susţinut o conferinţă de presă împreună cu Ion Ţiriac, Ilie Năstase, George Cosac, Simona Halep, Camelia Potec, Bogdan Stelea şi Florin Segărceanu.

Preşedintele Comisiei Economice, Industrii şi Servicii a Senatului, Daniel Cătălin Zamfir, a susţinut o conferinţă de presă împreună cu Ion Ţiriac, Ilie Năstase, George Cosac, Simona Halep, Camelia Potec, Bogdan Stelea şi Florin Segărceanu.

Zamfir i-a solicitat în mod public premierului Mihai Tudose denunţarea protocolului "ilegal" dintre Banca Naţională şi MTS din 1991 pentru revenirea Arenelor BNR în proprietatea statului şi reintroducerea lor în circuitul sportiv.

„Eu am avut ocazia să joc pe Arena Centrală, dar acum este trist că nu avem o arenă unde să arătăm că am muncit în aceşti ani. Copiii nu au posibilitatea să vină şi să vadă meciurile noastre, pentru că acum suntem 5-6 fete în top 100 WTA. Cred că este momentul ca toţi să punem umărul şi să tragem un semnal de alarmă. Pentru viitorul nostru este foarte importantă această bază sportivă. Şi nu numai pentru tenis, ci şi pentru înot, fotbal şi celelalte sporturi“, a spus Simona Halep. 

Fostul preşedinte al COSR, Ion Ţiriac, a afirmat că a înaintat o acţiune judecătoarească împotriva BNR. "Acum 50 de zile noi am făcut documentele respective în calitate de cetăţeni. Nu am avut altă treabă, să spunem că e terenul lui Ţiriac sau Năstase. Dar atât eu cât şi cei din federaţie şi sportivii am făcut această treabă. Legea spune că trebuie să anunţi ministerul şi guvernul şi dacă în 30 de zile nu răspund, automat poţi să te duci la curtea de judecată. Asta am făcut, am aşteptat 40 de zile. Nu aşteptam să ne răspundă şi acum, dimineaţă, s-a depus la Judecătoria Bucureşti în calitate de cetăţeni, plus Federaţia Română de Tenis. Eu am vorbit cu domnul prim ministru, încearcă şi dumnealui treaba asta, dar prea blând, prea civilizat. Cum să plăteşti ceva care nu este a ăluia care vinde. E o întrebare simplă. În ultimii ani, turneul de la Bucureşti, nici nu pierdea, nici nu câştiga bani. În momentul de faţă, turneul de la Budapesta câştigă bani, iar eu, posesorul turneului am o sumă de bani substanţială de la ei pe care o bag la caritate", a declarat Ion Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite