Simona Halep la Australian Open: s-au dus şansele la locul 1 WTA, însă există speranţe pentru locul 2. Toate calculele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Cei care sperau ca, după Australian Open, Simona Halep să ajungă pe cea mai înaltă treaptă din ierarhia WTA mai au de aşteptat.

Pentru atingerea acestui obiectiv era nevoie ca Serena Williams să nu ajungă în sferturi la primul Grand Slam din 2015, iar constănţeanca de 23 de ani să câştige turneul de la Melbourne. 

Liderul mondial s-a impus însă în faţa adversarei ei, Gabrina Muguruza (locul 24 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-2, şi s-a calificat în sferturi.

De acum, Halep mai poate spera doar la o urcare de un loc în clasamentul WTA. Simona o va întâlni în noaptea de luni spre marţi (ora 02.00, Eurosport) pe Ekaterina Marakova (locul 11 mondial) în sferturile de la Australian Open. O eventuală victorie pentru Halep şi un eşec pentru Şarapova, în sferturi, ar urca-o pe Simona pe locul 2 în lume.

Dacă Halep şi Şarapova vor ajunge însă amândouă în semifinale, atunci ele se vor duela în această fază a competiţiei. Dacă jucătoarea din România s-ar impune, atunci ea trebuie să câştige şi finala de la Australian Open pentru a o detrona pe Şarapova de pe locul 2 în clasamentul WTA.

Tabloul sferturilor de la Australian Open

S. Halep – E. Makarova

S.Williams – Cibulkova 

M. Keys  – V. Williams

M. Şarapova  - E. Bouchard

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite