Simona Halep la Australian Open: locul 1 din lume rămâne în stand-by. De ce Simona nu o va putea detrona pe Serena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca de 23 de ani se pregăteşte de confruntarea din sferturi cu Ekaterina Marakova, însă tocmai a aflat că nu mai poate ajunge pe cea mai înaltă treaptă din ierarhia mondială, chiar dacă va câştiga trofeul la Australian Open.

Organizatorii au anunţat detaliile meciului Halep – Makarova, confruntare care poate aduce cea mai bună performanţă a Simonei la Australian Open: calificarea în semifinale. 

Totuşi, chiar dacă nu va trece de Makarova, Halep are asigurată rămânerea pe locul 3 în clasamentul WTA. În schimb, Halep tocmai a aflat că nu mai poate ajunge pe locul 1 în lume, nici dacă va câştiga Australian Open. Asta deoarece actualul lider mondial, Serena Williams, a ajuns şi ea în sferturi, trecând de Gabrina Muguruza (locul 24 WTA), 2-6, 6-3, 6-2.

Victoria obţinută de Serena înseamnă că ea poate fi detronată de pe primul loc doar de Maria Şarapova. Aceasta poate deveni numărul 1 WTA, dacă se va califica în finala de la Australian Open, iar Serena va fi eliminată în sferturi de Dominika Cibulkova (numărul 10 mondial şi finalista de la Australian Open în 2014).

Tabloul sferturilor de la Australian Open

S.Williams – Cibulkova

M. Keys  – V. Williams

S. Halep – E. Makarova

M. Şarapova  - E. Bouchard

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite