Simona Halep „aniversează“ 40 de săptămâni ca lider mondial. L-a egalat pe Ilie Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona va juca în această săptămână la Montreal, turneu pe care l-a câştigat în urmă cu doi ani. Ea va intra direct din turul al doilea.

Halep „aniversează“ astăzi 40 de săptămâni în fruntea ierarhiei WTA. Ea este pe locul 11 într-un clasament all-time, devansând-o pe Amelie Mauresmo, iar următoarea „ţintă“ a Simonei este Viktoria Azarenka, bielorusa strângând 51 de săptămâni pe primu loc.
Cu această bornă atinsă, Simona Halep egalează performanţa lui Ilie Năstase, care a stat tot 40 de săptămâni în frunte. „Nasty“ a fost primul lider al clasamentului ATP, poziţie pe care a ocupat-o din august ‘73 până în iunie ‚74. A fost devansat de australianul John Newcombe şi nu a mai putut reveni pe prima poziţie, care a fost acaparată în următorii ani de Jimmy Connors, Bjorn Borg şi John McEnroe.


Şi-a tras adversarele cu mâna ei
Revenind la Simona, ea a fost invitata specială a organizatorilor la tragerea la sorţi a turneului de la Montreal şi şi-a ales un traseu cu multe provocări la întrecerea de categorie Premier 5. Ea intră în turul al doilea, unde o va întâlni pe Anastasia Pavlyuchenkova sau o sportivă venită din calificări, iar în turul al treilea s-ar putea duela cu Venus Williams sau cu Sorana Cîrstea. În sferturi ar putea apărea Şarapova, Kasatkina sau Garcia, iar în semifinale Kerber sau Kvitova. Muguruza, Wozniacki şi Svitolina sunt pe jumătatea inferioară de tablou.
“Jucătoarelor nu le plac tragerile la sorţi în general, pentru că sunt superstiţioase, dar eu sunt fericită să mă aflu aici. De fiecare dată când vin în Canada joc un tenis bun, în special aici, la Montreal. Voi încerca să ofer cel mai bun joc al meu.S-au schimbat multe în ultima perioadă, dar sunt aceleaşi jucătoare. Încerc să-mi îmbunătăţesc jocul şi să am o atitudine bună pe teren. Am multe motive să mă bucur mai mult de tenis şi trăiesc cele mai bune momente din viaţa mea. Trebuie să ţintesc cât mai sus şi să fac lucruri măreţe", a spus Simona Halep în cadrul unei conferinţe de presă.

În primul tur de la Montreal, Irina Begu o va întâlni pe Ashleigh Barty, din Australia, iar Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu au parte de adverare venite din calificări. Ana Bogdan şi Monica Niculescu, au jucat aseară, după închiderea ediţiei, în ultimul tur al calificărilor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite