Simona Halep ameninţă cu retragerea din Fed Cup: „Gata! Eu nu mai joc!“ Ce o nemulţumeşte pe fostul număr 1 WTA

Simona Halep ameninţă cu retragerea din Fed Cup: „Gata! Eu nu mai joc!“ Ce o nemulţumeşte pe fostul număr 1 WTA

Simona Halep a declarat într-o conferină de presă că va renunţa la echipa de Fed Cup a Romaniei în semn de boicot.

Nemultumirea celei mai mportante jucătoare a României vine e fondul intenţiilor Federaţiei Internaţionale de Tenis de a schimba radical formatul competiţiei Fed Cup.
 
În locul actualului sistem, cu meciuri jucate acsă şi în deplasare, şefii ITF vor să copieze formatul din Cupa Davis.  Astfel, Fed Cup ar urma să se desfăşoare o dată pe an, sub forma unui Campionat Mondial, la care să participe mai multe echipe intr-un oras neutru.
 
"Iubesc Fed Cup şi n-aş schimba niciodată formatul. Dacă Fed Cup se schimbă, gata, eu nu mai joc! Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba va fi dificil deoarece Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare", a decarat Simona
 
Halep a mai spus că Fed Cup nu ar mai avea nicio valoare pentru ea, dacă nu ar putea sa joace în faţa românilor. "Am jucat atâţia ani în Fed Cup şi cel mai frumos sentiment este când joci acasă, cu toţi oamenii care vin să te susţină, în timp ce trebuie să gestionezi emoţiile şi presiunea", a concluzionat Simona.
 
ITF se pregăteşte să ia o deicizie finală privind viitorul competiţiei în această săptămână,

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: