Povestea jucătoarei Simona Halep, cea care a învins-o pe Agnieszka Radwańska, numărul patru în tenisul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, 64 WTA FOTO Mediafax
Simona Halep, 64 WTA FOTO Mediafax

Simona Halep (21 de ani) a reuşit performanţa de a câştigat meciul cu Agnieszka Radwańska (4 WTA), victorie graţie căreia s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis de la Roma. În următoarea fază a competiţiei, românca o va întâlni pe învingătoarea dintre Nastassja Burnett şi Roberta Vinci (15 WTA).

„Ce surpriză! Un rezultat şocant“ se poate regăsi notat pe site-ul organizatorilor turneului de la Roma, cu referire la performanţa Simonei Halep. Anul trecut, undeva la finalul lunii iunie, Simona îşi împlinea un vis: acela de a juca în faţa uneia dintre surorile Williams. S-a întâmplat să fie Serena, iar americanca a câştigat partida disputată în cadrul turneului de la Wimbledon.

Simona Halep, în umbra fratelui ei

Intrarea în tenis a Simonei s-a întâmplat pe când avea patru ani. Pur şi simplu, într-o zi a luat racheta şi a mers la terenul unde se antrena fratele ei. Câteva luni mai târziu a fost remarcată de profesorul Ioan Stan, de la Liceul Economic. „Avea vreo patru ani şi jumătate când profesorul mi-a spus: «Aduceţi-o la mine». Avea Simona o rachetă de tenis mai mare decât ea“, rememorează tatăl sportivei, Stere Halep. Doi ani mai târziu, Simona avea să fie legitimată la Clubul Sportiv nr. 2 din Constanţa şi să facă primul pas mic pentru un o carieră mare.

În ciuda faptului că fratele ei era marea speranţă a familiei pentru a veni în întâmpinarea performanţei sportive, acesta a renunţat, pe când Simona a perseverat. Ceea ce pentru alţi copii era o muncă istovitoare, pentru ea era o plăcere: constănţeanca avea câte două antrenamente pe zi încă de la o vârstă fragedă şi, cu toate că poate părea un program sever, acesta s-a dovedit unul dintre secretele prin care a intrat în tenisul mare.

14 ani de performanţă în tenis

Vârsta de şapte ani şi jumătate a marcat începerea turneelor pentru tenismenă. A participat la toate campionatele naţionale: 12, 14, 16 ani, internaţionale şi europene, cu echipa la Cupa Federaţiei de Tenis, Simona a depăşit fiecare provocare. Un obstacol major a fost reprezentat de partea financiară. Faptul că tenisul este un sport foarte scump nu mai e un secret pentru nimeni, dar părinţii Simonei ştiu acest lucru mult mai bine. Familia jucătoarei a trecut prin momente foarte dificile, apelând la împrumuturi bancare: „Antrenorul, biletele de avion pentru turnee costă cam 50-60.000€ pe an“, declara tatăl Simonei în urmă cu un an, precizând că fata sa câştigă prea puţin pentru a acoperi suma.

Iubitorii sexului frumos, în special, o ştiu pe Simona datorită altui amănunt: în data de 16 iunie 2009, jucătoarea de tenis a recurs la o operaţie de micşorare a sânilor, pentru un randament mai bun pe teren. La vremea aceea, presa britanică lăuda iniţiativa şi remarca faptul că intervenţia chirurgicală a coincis cu un salt uriaş în clasamentul mondial, de 450 de locuri în doi ani.

7 este numărul care o desemnează pe Simona favorită la turneul de la Roma

155 de puncte WTA a primit pentru calificarea în optimi

20.000€ sunt banii pe care i-a câştigat în această fază a competiţiei

71/100 este poziţia ocupată de Simona în clasamentul câştigurilor din tenisul feminin

2008 este anul în care tenismena a cucerit titlul la junioare la Roland Garros

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite