Simona Halep a aflat grupa în care va juca la Turneul Campioanelor. Adversare stelare pentru româncă la Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

În urma tragerii la sorţi a tabloului Turneului Campioanelor de la Singapore, Simona Halep a fost repartizată în grupa roşie a competiţiei, urmând să joace împotriva liderului mondial WTA, Serena Williams.

Turneul Campioanelor de la Singapore începe luni, 20 octombrie şi va fi transmis în direct de canalele Digi Sport. Primele opt jucătoare din topul WTA, Serena Williams, Maria Şarapova, Simona Halep, Petra Kvitova, Ana Ivanovici, Caroline Wozniacki, Eugenie Bouchard şi Agnieszka Radwanska, au intrat în urne pentru tragerea la sorţi a grupelor. 

Conform acestei trageri, cele opt au fost repartizate în două grupe de câte patru jucătoare, Simona Halep intrând în grupa roşie, alături de liderul mondial, Serena Williams.

Grupa roşie

Serena Williams (1 WTA)

Simona Halep (4)

Eugenie Bouchard (7)

Ana Ivanovici (8)

Grupa albă

Maria Şarapova (2)

Petra Kvitova (3)

Agnieszka Radwanska (6)

Caroline Wozniacki (9)

Halep va juca primul meci la Singapore contra sârboaiceicanadiencei Eugenie Bouchard. În duelurile cu Eugenie Bouchard scorul general este egal, 1-1, iar în faţa Serenei Williams românca are un palmares net inferior, 0-3.

Înainte de tragerea la sorţi, Simona Halep, ajunsă în premieră la Turneul Campionelor, a declarat: "Sunt foarte încîntată să mă aflu aici. Este un vis devenit realitate. Sunt foarte fericită şi voi lupta în fiecare meci”

Halep este prima jucătoare din România care va juca la Turneul Campionelor, după o pauză de 16 ani. Doar Irina Spîrlea şi Virginia Ruzici au mai participat la turneul celor mai bune opt jucătoare din lume organizat la finalul fiecărui sezon competiţional în tenisul profesionist. 

image

FOTO: captură Youtube

Care este formatul competiţiei

Fiecare jucătoare din grupă va juca împotriva celorlalte trei, astfel încât Halep va avea minimum trei meciuri de disputat la Singapore. Dacă după această fază se va clasa în primele două, atunci se va califica în semifinale. În "careul de aşi", locul 1 din prima grupă se va duela cu locul secund din grupa a doua, respectiv locul 1 din grupa a doua cu locul 2 din grupa 1. 

La finalul meciurilor din grupă, dacă două jucătoare vor fi la egalitate criteriile de departajare sunt următoarele: numărul mai mare de victorii sau rezultatul direct, în cazul în care există două sportive care să fi obţinut acelaşi număr de victorii. Dacă egalitatea persistă, se vor lua în calcul alte criterii mult mai riguroase, cum ar fi setaverajul, punctaverajul, numărul cel mai mare de puncte câştigate. 

Ultimele zece campioane la Turneul Campionelor:

2013 - Serena Williams
2012 - Serena Williams
2011 - Petra Kvitova
2010 - Kim Clijsters
2009 - Serena Williams
2008 - Venus Williams
2007 - Justine Henin
2006 - Justine Henin
2005 - Amelie Mauresmo
2004 - Maria Şarapova

70 de puncte WTA va primi fiecare jucătoare pentru fiecare meci jucat la Singapore, la care se adaugă încă 160 de puncte pentru fiecare victorie

6,5 milioane de dolari sunt premiile totale oferite de organizatori la Turneul Campionelor de la Singapore

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite