Simona Halep, felicitată de conducătorii Ministerului Tineretului şi Sportului: „Bucuria pe care ne-a oferit-o nu poate fi descrisă în cuvinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a uimit lumea tenisului feminin prin prestaţiile sale în 2013 FOTO MTS
Simona Halep a uimit lumea tenisului feminin prin prestaţiile sale în 2013 FOTO MTS

SImona Halep a fost invitata de onoare a Ministerului Tineretului şi Sportului la revenirea acesteia în ţară din America, după participarea la US Open. În cadrul unei reuniuni care a avut loc la sediul MTS, jucătoarea de tenis a fost felicitată de ministrul Bănicioiu pentru performanţele obţinute în 2013.

Întâlnirea cu Halep a fost un bun prilej pentru conducătorii MTS-ului şi ai federaţiei de specialitate de a-i transmite felicitări Simonei Halep.

„Este un moment deosebit şi foarte emoţionant, atât pentru mine, cât şi pentru domnul George Cosac (n.r. preşedintele Federaţiei Române de Tenis), amândoi fiind fani convinşi ai Simonei Halep. Suntem bucuroşi să o avem la minister şi suntem mândri de victoria obţinută la New Haven şi de tot ceea ce a reuşit să facă până acum, de faptul că şi-a îndeplinit visul de a fi în primele 20 de jucătoare ale lumii. Îi doresc să nu se oprească aici, mai ales că ne-a şi învăţat cu multe victorii şi toţi românii îşi pun speranţele în ea. Vreau să adresez şi mulţumirile din partea Guvernului României, respectul şi admiraţia ministerului pe care îl conduc şi ale federaţiei. Bucuria pe care ne-a oferit-o nu se poate descrie în cuvinte”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Simona Halep a precizat la rândul ei: „Sunt foarte emoţionată de această primire şi vreau să vă mulţumesc că v-aţi gândit la mine, cred că este cel mai emoţionant moment din viaţa mea, mai ales că am reuşit să ajung în top 20 într-un timp foarte scurt. Am jucat bine şi vreau să-i mulţumesc domnului Adrian Marcu, care m-a însoţit în toate turneele. De asemenea, mulţumesc Federaţiei Române de Tenis, care mă susţine şi îmi oferă ocazia de a mă antrena la Centrul Naţional de Tenis.”

Vorbind despre meciurile jucate anul acesta, Halep a mărturisit: “Adversarele cu care am jucat sunt de top, foarte bune, ambiţioase şi joacă un tenis la nivel înalt. A fost o perioadă grea pentru mine, dar foarte frumoasă. Toate meciurile au fost grele, cu Serena Willims a fost deosebit pentru că ea joacă un tenis puternic, însă toate au fost dificile în felul lor. Acum, prioritatea mea este să investesc în mine, să merg la cât mai multe turnee şi să urc la un nivel şi mai înalt. Acest an va rămâne unul dintre cei mai deosebiţi din viaţa mea, mai ales că 13 este numărul meu norocos. Voi pleca în vacanţă, apoi urmează turneele din Tokyo şi Beijing.”

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis a lăudat-o şi el pe Simona Halep, pe care o consideră un model demn de urmat de copiii talentaţi, care îşi doresc să facă tenis. „Sunt foarte bucuros şi mândru de performanţele Simonei pentru că avem nevoie de un exemplu, de un model pentru întreg sportul românesc, iar Simona este un model extraordinar pentru noi toţi. Dacă în anii 1970, copiii jucau tenis cu rachete şi palete, sperăm ca în viitorul apropiat, datorită performaţelor oferite de Simona şi nu numai, copiii să revină în faţa blocului şi apoi în cluburi pentru a practica tenisul. Simona este un model, deoarece se antrenează în România, are antrenori români şi putem dovedi astfel, că avem valoare şi suntem capabili de performanţe deosebite. Sunt sigur că Simona va ajunge în top 10, însă, momentan este un adolescent în continuă creştere şi dezvoltare, iar în momentul în care va deveni o domnişoară mai experimentată, cu siguranţă nu va mai avea adversare.”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite